„DRAGA ANI”A LUI BASESCU L-O DAT PE MANA PROCURORILOR PELIDERUL CSDR IACOB BACIU!

26 mart.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării lui Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

De asemenea, ANI a constatat că Iacob Baciu a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor.

Potrivit unui comunicat al ANI remis luni AGERPRES, Iacob Baciu a deţinut, în perioada 21 octombrie 2008 – 25 mai 2011, funcţia de vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi îndeplineşte, din 2007 până în prezent, funcţia de preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR).

De asemenea, din data de 19 mai 2006, Iacob Baciu îndeplineşte calitatea de administrator în cadrul SC Sind România SRL.

Sind România SRL este o societate comercială înfiinţată în anul 1992 de către confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional, în prezent având ca asociaţi persoane juridice: CNSLR Frăţia, CNS Cartel Alfa, BNS, CSDR şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, care desfăşoară preponderent activităţi de turism social, beneficiarii serviciilor sale fiind în principal membri de sindicat şi beneficiarii biletelor de odihnă şi tratament veniţi prin Casa Naţională de Pensii Publice.

În urma evaluărilor demarate în decembrie 2010, ANI a stabilit că Iacob Baciu nu a respectat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, conform prevederilor art. 35 alin (1) si (3) din H.G. nr. 972/2006 privind statutul CNAS, ‘pe timpul executării mandatului, preşedintele, vicepreşedinţii şi directorul general ai CNAS nu pot exercita nicio altă funcţie sau demnitate publică, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior’, iar ‘membrii Consiliului de administraţie al CNAS nu pot exercita activităţi la societăţi comerciale’.

De asemenea, el nu a respectat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât SC Sind România SRL, societate unde acesta deţine calitatea de administrator, a încheiat, prin sucursalele teritoriale cu casele de asigurări de sănătate judeţene, 15 contracte de furnizare servicii medicale şi aproximativ 65 acte adiţionale, în valoare cumulată de 7.462.797 lei.

În plus, Iacob Baciu s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 2008 – 2011, întrucât a deţinut simultan funcţiile de vicepreşedinte al CNAS, preşedinte al CSDR, membru al plenului Consiliului Economic şi Social, respectiv vicepreşedinte al CES şi calitatea de administrator la SC Sind România SRL, încălcând dispoziţiile HG nr. 972/2006 privind statutul CNAS, Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii sindicatelor nr. 54/2003.

Pe lângă sesizarea Parchetului, ANI a iniţiat demersuri în vederea anulării contractelor respective.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: