VASILE DANCU (GRUPAREA BASISTA PSD):SORIN FRUNZAVERDE „PIONUL OTRAVIT”INFILTRAT DE BASESCU PENTRU DESTRUCTURAREA USL!

29 mart.

Controversatul Sorin Frunzăverde ar putea fi ”un cadou otrăvit”, ”un cal troian” pe care Traian Băsescu îl infiltrează în PNL pentru a destructura USL, afirmă sociologul Vasile Dâncu, în exclusivitate pentru Inpolitics. Dacă aș fi în locul lui Victor Ponta, continuă Vasile Dâncu, pe mine nu m-ar bucura înregimentarea lui Sorin Frunzăverde în PNL.

Frunzăverde, un cal troian.
”În ceea ce privește plecarea lui Sorin Frunzăverde, avem de-a face cu două scenarii. În primul rând, este posibil ca Frunzăverde să fie un cal troian pe care Traian îl trimite în PNL pentru a destabiliza USL. Reacțiile PDL la plecarea lui Frunzăverde au fost destul de palide. Putem să privim această plecare și ca pe o posibilitate a unei mari diversiuni. Chiar și Frunzăverde a spus că USL este, din punctul său de vedere, o construcție conjuncturală și că el se va preocupa de construcția unei drepte europene. Nu este exclus ca Frunzăverde să aibă mandatul de a destructura USL și de a încerca să pună bazele unei viitoare coabitări PDL-PNL. Mi-e greu să cred că cel mai baron dintre baroni trece Dunărea spre opoziție. Este posibil ca să fie vorba despre un cadou otrăvit, un cal troian pe care Traian îl virează în rândurile inamicilor politici. Și motivația lui Sorin Frunzăverde este bizară. El se plânge de serviciile secrete. Păi el a fost în repetate rânduri ministru, a fost membru al CSAT. Știe foarte bine cum acționează aceste pârghii informative. Toată povestea lui Frunzăverde este cusută cu ață albă. În locul lui Victor Ponta nu aș fi deloc bucuros de acest cadou.

Destructurarea USL
În al doilea rând, plecând de la ipoteza că acest membru fondator al PDL pleacă pe bune la PNL, acest fapt ar putea antrena și mișcări de trupe, în alte straturi ale partidului, spre USL. Plecarea ca atare este un semn foarte prost pentru PDL. De regulă, plecarea se face de la putere spre viitoarea putere. Ceea ce înseamnă că PDL trebuie să se recunoască înfrânt. Totuși, eu privesc cu suspiciune această plecare și, în interpretare, aș merge pe primul scenariu. Sorin Frunzăverde spune că vrea să ajute dreapta. Probabil, el vrea să ajute dreapta să se despartă de PSD. Pe de altă parte, este important să vedem ce se va întâmpla la alegerile locale. O astfel de plecare ar putea avea un impact mai mare în funcție de rezultatele pe care partidele le vor obține la locale”, explică Vasile Dâncu.

2 răspunsuri to “VASILE DANCU (GRUPAREA BASISTA PSD):SORIN FRUNZAVERDE „PIONUL OTRAVIT”INFILTRAT DE BASESCU PENTRU DESTRUCTURAREA USL!”

 1. Lucian Bureriu 29 martie 2012 la 5:02 pm #

  Păi, așa nu mai plecăm de acasă. Domnul Dâncu suferă de teoria conspirației. Mașinațiunile băsiste sunt, categoric pestilențiale. Dar însăși această opinie din ADÂNCU poate fi un semnal de falsă alarmă, dar care poate costa Opoziția, inducând o permanentă neîncredere. De ce să nu credem că Frunzăverde s-a săturat sincer de Băs-Vodă?

  Apreciază

  • octavpelin 29 martie 2012 la 6:19 pm #

   Lucian,intoxicarea basisto-udrista functioneaza din plin datorita „Grupului de la Cluj”!

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: