LENUTA DI’PLESCOI LA ORDINUL LUI TRAIENEL SPARGE PD-L. CA SA NU PUNA MANA PE CONDUCEREA SA VASILE BLAGA!

31 mart.

PDL se rupe de UNPR la București. Onțanu este curtat să se întoarcă la PSD.

Biroul Permanent al organizaţiei PDL din Capitală a decis, sâmbătă, să rupă alianţa cu UNPR. Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat că vrea candidaţi proprii la Sectoare şi Capitală. Ruptura vine după ce Cristian Popescu Piedone a anunţat o candidatură la Primărie din partea USL şi nu din partea UNPR. Pe de altă parte, primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, afirmă că a fost sunat pentru a se întoarce în PSD.

Elena Udrea vrea candidaţi proprii ai PDL în fiecare sector inclusiv în acele sectoare care în momentul acesta sunt conduse de UNPR. Ruptura vine după ce Cristian Popescu Piedone a anunţat o candidatură la Primărie din partea USL şi nu din partea UNPR.

Au existat mari tensiuni între PDL şi UNPR pentru că UNPR a pus mai multe condiţii şi a pretins un tratament egal între PDL şi UNPR în acestă viitoare alianţă. UNPR ar fi vrut un număr egal de consilieri locali cu cei ai PDL-ului.

De asemenea, UNPR avea pretenţia ca Sector 4 să rămână în continuare Sectorul UNPR-ului, adică să vină cu un candidat UNPR. PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4, în contextul în care actualul edil al sectorului, Cristian Popescu Piedone, a renunţat la candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat şi a anunţat că va candida din partea USL.

Liderul UNPR Neculai Onţanu afirmă, pe de altă parte, că sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL pentru Bucureşti, el acuzând că în declaraţiile liderilor PDL sunt „bâlbâieli şi indecizie”, iar PDL este un partid care, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei.

De asemenea, secretarul General al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat la România TV că dacă PDL decide să nu încheie alianţa pentru alegerile locale la Bucureşti, este problema lor. Alianţa, în opinia lui Onţanu, ar fi fost validă în condiţiile în care PDL ar fi acceptat revenirea salariilor din administraţie şi taxarea averilor foarte mari. De asemenea, liderul progresist a precizat că a fost sunat de două persoane importante din PSD pentru a-i propune o alianţă.

„Această rupere este hotărârea pe care o va lua, probabil, PDL-ul, la cald, în fugă, este problema lor. Însă trebuie să spunem clar că sunt anumite dificultăţi pe care le-am discutat cu PDL. Şi am cerut, în repetate rânduri, să se revină la salriile din administraţie la cele avute înainte de amputarea acestora cu 25%. În acelaşi timp, am cerut ca să se introducă în legea impozitării averilor foarte mari care poate să aducă bani pentru pensii şi salarii şi să aprobe în Parlament. Nu s-a dorit acest lucru, mai mult, lideri importanţi ai PDL, în mod public, au spus că nu sunt de acord cu aprobarea unei asemenea legi a taxării unor averi foarte mari”, a declarat primarul sectroului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, în direct la România TV.

Primarul sectorului 2, şi candidatul UNPR în alegerile locale, a mai spus că UNPR este foarte bine organizat la Bucureşti şi poate să participe singur în alegeri fără niciun fel de problemă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: