THE GUARDIAN:INVITA PE VEST EUROPENI SA VIZITEZE MONSTRUOZITATILE COMUNISTE DIN ROMANIA!

1 apr.

The Guardian invită turiștii să viziteze România, inclusiv “monstruozităţi din era comunistă”.

Prestigioasa publicație britanică The Guardian recomandă, în ediţia electronică de sâmbătă, celor interesați să viziteze România o serie de obiective turistice interesante. Jurnaliștii britanici fac o trecere în revistă a ceea ce merită vizitat, de la „monstruozităţi din perioada comunistă” situate în Bucureşti, până la biserici medievale şi castele din Transilvania, inclusiv trasee montane prin ”Alpii Transilvăneni”.

București este într-o etapă de dezvoltare, cu proiecte de modernizare prin investiţii europene, dar se pot vizita şi „palatul obscen de grandios al lui Ceauşescu şi alte monstruozităţi din perioada comunistă, plus biserici şi mănăstiri medievale”, scrie The Guardian.

Cunoscuţi şi ca Alpii Transilvăneni, Carpaţii sunt perfecţi pentru căţărare, schi, dar și pentru excursii cu bicicleta sau motocicleta. România nu duce lipsă nici de castele ca în poveşti. Peleş este cel mai opulent, iar Bran este casa legendarului Dracula. Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este și el promovat, fiind accesibil numai cu telecabina, și având camere, bar, restaurant şi biserică făcute exclusiv din gheaţă.

Maramureşul este locul potrivit pentru o porţie de viaţă rurală, cu biserici de lemn şi sate pitoreşti, în timp ce Transilvania are câteva oraşe medievale ce merită vizitate, precum Braşov, Sighişoara şi frumosul Sibiu. Jurnaliştii britanici recomandă şi mănăstirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV şi XVI, care prezintă scene religioase.

Nici Delta Dunării nu este uitată în materialul care prezintă cele mai bune idei de vacanță în România, fiind descrisă ca unul dintre cele mai pitorești locuri din Europa, unde nenumărate specii de păsări pot fi admirate în habitatul lor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: