RADU FELDMAN (PARTIDUL RADICAL TRANSNATIONAL),OMUL LUI BASESCU SE VREA SI IN SENAT SI LA CNA!

3 apr.

Tupeu maxim de PDL-ist
Radu F. Alexandru vrea şi în Senat, şi la CNA.

Luni s-a înregistrat o premieră în Senat care demonstrează că pentru PDL nu mai există limite şi legi.

Şi senator, şi secretar de stat

Senatorul PDL Radu F. Alexandru trebuia să demisioneze luni din Senat, deoarece săptămâna trecută a fost ales membru plin al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Spre stupoarea tuturor – chiar şi colegii săi de partid au rămas surprinşi -, Radu F. Alexandru a anunţat de la tribuna Senatului că nu demisionează din Senat, pentru că nu lasă partidul la greu. Reamintim, în cazul demisiei lui Alexandru, teoretic, Puterea şi Opoziţia s-ar fi aflat la egalitate, 66 la 66, dar nici una dintre tabere nu beneficia de majoritatea necesară – 67 de voturi – pentru trecerea legilor organice. În această situaţie, „votul de aur” i-ar fi aparţinut lui Mircea Geoană. Cum însă săptămâna trecută senatorul PDL Mircea Jurcan, în tentativa sa de a convinge un cetăţean să voteze PDL, a fost muşcat de câinele acestuia (în curte, unde se pare că a pătruns fără să fie dorit) şi a devenit indisponibil pentru o lună de zile, Coaliţia nici măcar cu Geoană nu poate face majoritate.

Caz fără precedent, CNA va vota politic

Este pentru prima oară în istoria parlamentarismului românesc, când un senator sau deputat care este ales/numit într-o funcţie în cadrul unei instituţii subordonate Parlamentului refuză să demisioneze din Camera din care face parte. Radu F. Alexandru a declarat cu un tupeu maxim că va fi în paralel şi membru al CNA timp de 30 de zile, cât îi „permite legea” să aleagă între două funcţii incompatibile. Nu putem omite nici intenţia domnului Radu F. Alexandru de a cumula salariul de senator cu cel de secretar de stat, pentru că o astfel de calitate o are la CNA.

Ţinând cont de această situaţie, începând de luni, 2 aprilie, orice decizie luată de CNA va fi una eminamente politică, din cauză că – tot contrar legii – unul dintre membrii CNA este membru de partid cu carnet. Nu este exclus ca orice decizie CNA ce se va lua cu participarea lui Radu F Alexandru să fie contestată în justiţie şi să obţină câştig de cauză.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: