LA ORDINUL LUI BASESCU DERANJAT DE MINISTRUL MEDIUL LASZLO BORBELY:DNA A DEPUS LA ICCJ DECLANSAREA URMARII PENALE!

4 apr.

Laszlo Borbely, cercetat pentru TRAFIC DE INFLUENȚĂ .

Într-un comunicat de presă al DNA se arată: “Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Borbely Laszlo, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată“.

În iulie 2011, numele ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a apărut într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de DNA Oradea. Ministrul nu a fost pus formal sub acuzare, ci doar consilierul acestuia personal şi beneficiarul unor contracte de sute de milioane de lei cu Apele Române.

Procurorii anticorupţie au pus sub acuzare două persoane pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă. Este vorba de ginerele unui deputat PSD Satu Mare, Ioan Ciocan, care ar fi apelat la consilierul personal al ministrului Mediului ca să obţină influenţa acestuia din urmă.

Potrivit unui oficial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, persoana care face obiectul acestei anchete este chiar Laszlo Borbely, căruia firma unui om de afaceri maramureşean i-ar fi amenajat un apartament, lucrări evaluate la 20 de mii de euro, făcute pe cheltuiala firmei.

În schimbul acestui beneficiu, Laszlo Borbely ar fi trebuit, spun cei de la DNA, să intervină la Direcţia Apele Române (instituţie aflată sub coordonarea ministrului mediului) astfel încât firma lui Ioan Ciocan să primească şi alte contracte, dar să aibă şi prioritate la plăţile lucrărilor deja încheiate.

Conform siteurilor de profil, firma lui Ioan Ciocan din Satu Mare, ar fi câştigat din 2007 şi până acum 48 de lucrări cu statul, de la reabilitarea falezelor din Tuzla şi Eforie, până la amenajarea unor albii de rău contra indundaţiilor. Legea răspunderii ministeriale nu permite anchetarea unui ministru care este şi parlamentar decât după un aviz al Camerei din care face parte.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: