AZI LA WASHINGTON :REUNIUNEA MINISTRILOR DE EXTERNE G8!

11 apr.

Reuniune a miniștrilor de externe din G8.

Reprezentanții țărilor membre ale G8 urmează să se întâlnească în cursul zilei de astăzi la Washington. Discuțiile vor fi consacrate, în principal, crizei din Siria, dosarului nuclear iranian şi lansării rachetei nord-coreene, relatează AFP.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton se va întâlni, miercuri în capitala americană, cu omologii săi din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Rusia pentru a pune în discuție amânarea Damascului de a nu-și retrage forţele armate din localităţile insurgente, deși avea termen din partea Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite până cel mai târziu joi să pună capăt luptelor.

Anterior, autoritățile siriene au fost înștiințate printr-0 scrisoare din partea mediatorului Kofi Annan în care se subliniază că Damascul nu şi-a îndeplinit până în prezent angajamentele asumate, la peste un an de la declanşarea represiunii soldate cu cel puţin 10.000 de morţi

La întâlnirea de la Washington,se va urmări ce poziție va adopta ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, după ce Moscova a respins constant orice rezoluţie a ONU ce ar fi sporit presiunea asupra Siriei.

De asemenea, discuțiile vor viza și dosarul nuclear iranian, având în vedere că, sâmbătă, vor fi reluate contactele dintre Iran şi grupul 5+1 (SUA, Rusia, Franţa, China, Marea Britanie şi Germania).

Intenția Phenianului de a lansa o rachetă, denunţată de Washington şi aliaţii săi ca un tir deghizat la unei rachete balistice, va face, totodată, subiectul unor discuții la întâlnirea de la Washington.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: