JEFREY ARGENTINIANU’SI DELEGATIA FMI VINE LA SLUGA BASESCU PE 24 APRILIE!

22 apr.

Noi indicații pentru Guvern
FMI vine din nou la București.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, va veni la Bucureşti în perioada 24 aprilie – 7 mai 2012, pentru a cincea misiune de evaluare a acordului stand-by.

„Domnul Franks va ajunge pe data de 25 aprilie, va sta o zi după misiune şi va pleca pe 9 mai. Domnul Franks va fi însoţit de domnul Erik De Vrijer, care va deveni şeful misiunii pentru următoarea vizită. Vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a echipei Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale. Autorităţile tratează aranjamentul ca fiind de precauţie, ceea ce înseamnă că nu intenţionează să atragă resursele disponibile”, a declarat Tonny Lybek, responsabilul FMI pentru Bulgaria şi România, într-un comunicat transmis recent Agerpres.

Potrivit acestuia, reprezentanţii misiunii se vor întâlni cu autorităţile, reprezentanţii partidelor politice, uniuni, asociaţii de afaceri, bănci şi organizaţiile societăţii civile.

„Misiunea îşi propune să ofere o concluzie la sfârşitul vizitei”, a mai afirmat oficialul FMI.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat pe 22 martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu România, punând la dispoziţia României o nouă tranşă, de 505 milioane de euro. Cu noua tranşă, România are la dispoziţie de la FMI aproximativ două miliarde de euro.

Vizita anterioară a misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie 2012, pentru cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu România.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: