VICTOR PONTA A CASTIGAT RESPECTUL SI ADMIRATIA DELEGATIEI FMI:PREMIERUL SI CABINETUL NEGOCIAZA SI NU PRESEDINTELE ROMANIEI!

30 apr.

Ponta: Am propus delegaţiei FMI, BM şi CE să discute scrisoarea de intenţie cu miniştrii propuşi..

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că le-a propus reprezentanţilor instituţiilor internaţionale ca, începând de miercuri, să discute despre scrisoarea de intenţie, la nivel informal, cu miniştrii propuşi.

„Am discutat situaţia specială în care se află România, cu un Guvern demis, dar administrând problemele de zi cu zi, şi cu un Guvern care va solicita, luni de abia, votul de învestitură. Faţă de această situaţie specială, am propus ca, şi într-o formulă deosebită, informală, să aibă loc discuţiile începând de miercuri între miniştrii pe care îi voi propune şi reprezentanţii instituţiilor internaţionale, la nivel tehnic, şi dacă se concluzionează într-un draft al scrisorii de intenţie, în prima şedinţă de marţi, urmează să aprobăm această scrisoare de intenţie pentru a intra în următoarea şedinţă a board-ului FMI, probabil în iunie”, a spus Ponta.

Ponta a precizat că a dat reprezentanţilor instituţiilor fiscale internaţionale în România un semnal de stabilitate şi de respectare a obligaţiilor asumate. „Mesajul principal a a fost acela al stabilităţii. Am încredere că luni este foarte posibil şi probabil ca Parlamentul să acorde votul de învestitură. Intenţia noastră e de a respecta obligaţiile Guvernului la nivel internaţional în limitele aprobate ale bugetului actual, având priorităţi absolute ale noului Guvern care se pot amenaja în parametrii lui 2012”, a spus Ponta.

El a precizat că restul măsurilor economice pe care USL s-a angajat să le introducă vor face obiectul proiectului de buget pe 2013 pe care USL îl va prezenta în luna septembrie.

Ponta declara, luni, înainte de întâlnirea cu delegaţia, că doreşte ca în prima şedinţă a Cabinetului său, în data de 8 mai, să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: