DACA VICTOR PONTA CEDEAZA IN FATA MALEFICULUI TRAIAN BASESCU CARE CRITICA SITUATIA ROMANIEI,ATUNCI INSEAMNA CA L-A „BOCIT”SI PE LIDERUL PSD!

20 mai

Traian Băsescu vorbit sâmbătă seara, pentru prima oară de la învestirea Guvernului Ponta, la întâlnirea cu românii din Chicago, despre situaţia politică din România. Băsescu a recunoscut ceea ce toată lumea știa deja: că nu îi place situaţia politică actuală.

„Aş vrea să clarific un lucru, să nu credeţi cumva că mie îmi place situaţia politică actuală. Să nu vă gândiţi la asta”, a spus Băsescu, întrebat despre schimbarea Guvernului Ungureanu cu cel al lui Victor Ponta.

Băsescu are însă și motive de mulțumire. Nu însă în privința noului Guvern, ci a faptului că nu mai poate fi „arestat” ca pe vremea lui Năstase.

„Eu cred că sunt şi lucruri ireversibile în România, ca spre exemplu libertatea pe care a început-o să o simtă justiţia, pentru că am protejat-o de orice fel de ingerinţă. (…) Sunt lucruri care nu mai pot fi date înapoi. Nu mai poţi să dai ceea ce românii au învăţat că se poate, nu mai poţi să îi spui românului astăzi că nu are dreptul la justiţie, că las că în justiţie spunem noi ce să facem, noi partidul. Nu mai poţi să pui instituţii în subordinea partidului, un lucru extrem de important. Va fi imposibil să mai pui azi Parchetele la dispoziţia partidelor. Vă aduceţi aminte de şedinţele de la PSD unde domnul Năstase spunea cum să îl ancheteze, să îl aresteze pe Băsescu, erau stenogramele acelea… Nu se mai poate azi, Înalta Curte de Casaţie nu mai poate fi pusă la dispoziţia partidului care guvernează, iar dacă vor încerca, cei care sunt acum până la alegeri la putere, vor constata că nu se mai poate. Deci părerea mea este că, indiferent cine ar veni la putere, lucrurile nu mai pot fi date înapoi. Singura deosebire poate fi dacă merg mai repede sau mai puţin repede, dar merg în direcţia bună. Aceasta este convingerea mea ca om care ştie dedesubturile statului român şi intimitatea lui”, a susţinut Băsescu.

Întrebat de ce a acceptat ca în noul guvern să fie miniştri care „nu sunt tocmai buni”, Traian Băsescu a răspuns râzând că nici miniştrii precedenţi nu au fost mai buni. „Nici ăilalţi nu au fost mult mai buni. Ştiţi, trebuie să fim cinstiţi”, a comentat preşedintele.

Băsescu a mai explicat faptul că Guvernul Ungureanu a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, iar Guvernul Ponta a fost instalat pentru că a făcut o nouă majoritate în Parlament. Nu a ratat însă nici ocazia de a spune cât de „democratic” este el.

„Guvernul care era în funcţie şi-a pierdut majoritatea în Parlament şi practic nu mai putea politic să guverneze. A pierdut-o la o moţiune de cenzură. Sigur, deşi nu mă obliga Constituţia, politic şi democratic era să ofer mandatul de premier acelora care au arătat că au o majoritate, liderului majorităţii care a făcut să cadă Guvernul în Parlament. Face parte din jocul democratic, iar noi avem o mare problemă. Că atunci când un guvern care legitim deţine puterea, cu un partid care a câştigat alegerile, între timp şi-a pierdut majoritatea în Parlament, la noi nu poţi să te duci imediat la alegeri anticipate”, a mai spus Train Băsescu.

Legat de disputa din aceste zile dintre el și premierul Victor Ponta pe tema reprezentării României în afara granițelor, Traian Băsescu a declarat: „Șeful politicii externe a statului român este şeful statului român”.

Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la Chicago, unde urmează să participe la lucrările Summitului NATO, care se desfăşoară în zilele de 20 şi 21 mai.

Din delegaţia care îl însoţeşte la Chicago fac parte Ştefan Dănilă – şeful Statului Major, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota şi Iulian Chifu, consilierul de stat Eugen Tomac, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: