„UNGUREANUL”LUI MRU BASESCU VISEAZA LA REDESENAREA HARTII ROMANIEI!

20 mai

Băsescu visează în continuare la redesenarea hărții țării.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seară, că, pe lângă modificarea Constituţiei, alte două mari restanţe ale mandatului său sunt legea sănătăţii şi legea reorganizării administrative, pe care, spune el, speră să le împlinească.

„Mai am două mari restanţe, dincolo de Constituţie care trebuie revizuită şi ea. Legea sănătăţii şi legea de reorganizare administrativă a ţării. Sper ca după alegeri să găsesc o majoritate care să le promoveze, poate legea sănătăţii chiar înainte de alegerile din noiembrie (…) Deci astea două legi le mai vreau şi pot să spun că am lăsat ceva în urma mea”, a spus Băsescu, la întâlnirea cu membrii comunităţii româneşti din Chicago.

Băsescu crede că statul român nu poate fi „performant” cu aceeaşi organizare administrativă de dinainte de 1989.

„Cum credeţi că putem fi performanţi când avem aceeaşi organizare administrativă ca pe vremea lui Ceauşescu, cu 42 de judeţe, cu 42 de prefecţi, cu 42 de preşedinţi de consiliu judeţean şi câte 35 de consilieri la fiecare judeţ. Cum putem funcţiona când ne punem problema dezvoltării regionale, iar la noi un preşedinte de consiliu judeţean stabileşte că vrea să facă un drum judeţean, să îl modernizeze de la Capitală spre Vest, iar în judeţul următor el vrea de la Capitală spre sud şi nu trece în al treilea judeţ nicicum pentru că unul are primarii spre Sud, iar unul îi are spre Vest sau spre Est. Deci statul român trebuie să continue procesul de modernizare (…) Avem nevoie de 9-12 regiuni, ne ajung, ne ajunge birocraţia din 12 regiuni, cu putere delegată, apropiat de cum au statele aici, în SUA, cu libertatea de a-şi face politici regionale. În momentul de faţă pe bani europeni facem exact ce v-am spus mai înainte cu drumurile, nu continuă pentru că interesele în fiecare judeţ sunt altele”, a declarat Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: