„GHESEFTARUL”TRAIAN BASESCU A DISCUTAT LA CHICAGO CU IAN MACDONALD VICEPRESEDINTELE CHEVRON!

21 mai

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la Chicago, cu Ian MacDonald, preşedinte al Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO) şi vicepreşedinte al Chevron, precum şi cu Eric Stewart, secretarul executiv al Consiliului de Afaceri Româno-American.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile au făcut referire şi la însemnătatea transferului în România de experienţă dobândită de compania Chevron în exploatările de gaz de şist din Statele Unite, atât din punct de vedere al aspectelor de protecţie a mediului, cât şi din perspectiva contribuţiei la dezvoltarea ţării noastre.

Şeful statului a spus că recenta înfiinţare a Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), din care fac parte 12 companii multinaţionale cu sediul în SUA, este de bun augur şi poate avea un potenţial de stimulare a investiţiilor americane în ţara noastră şi de promovare a imaginii României în mediile de afaceri şi politic din America.

„În cadrul întrevederii, reprezentantul companiei petroliere Chevron a vorbit despre cooperarea bilaterală în domeniul noilor tehnologii de exploatare a resurselor energetice, temă care, de altfel, se regăseşte şi printre domeniile prioritare menţionate în cadrul Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii, adoptată cu ocazia vizitei la Washington, în septembrie 2011, a domnului preşedinte Traian Băsescu”, precizează sursa citată.

Preşedintele Băsescu a avut duminică, la Chicago, întâlniri şi cu reprezentanţi ai mediului politic din SUA.

Astfel, şeful statului a avut o întrevedere cu senatorul republican al Statului Illinois, domnul Chris Lauzen, care este de origine română.

„Şeful statului a pledat în favoarea ridicării vizelor americane pentru cetăţenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii, iar senatorul Chris Lauzen l-a asigurat de întregul său sprijin în vederea realizării acestui obiectiv. Un accent deosebit în timpul convorbirii a fost pus pe cooperarea în domeniile economic, investiţional şi de comerţ. Au fost discutate aspecte referitoare la dezvoltarea de proiecte în sectorul agricol, în domeniul transferului de tehnologie, în gestionarea deşeurilor, precum şi la modalităţile de eficientizare a sistemului universitar românesc”, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului şi senatorul Chris Lauzen au discutat despre modalităţile prin care România ar putea să-şi intensifice exporturile de produse agroalimentare, dar şi despre noi instrumente care să permită asigurarea finanţării pentru achiziţia de tehnologie în fermele mici şi mijlocii româneşti.

Preşedintele Traian Băsescu participă la lucrările Summitului NATO de la Chicago, care se desfăşoară duminică şi luni.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: