MINISTRUL DE EXTERNE ANDREI MARGA A PROPUS GUVERNULUI SI PRESEDENTIEI EXPULZAREA AMBASADORULUI SIRIAN DE LA BUCURESTI SI RECHEMAREA CELUI ROMAN DE LA DAMASC!

31 mai

MAE propune expulzarea ambasadorului Siriei de la Bucureşti.

Ministerul român de Externe recomandă Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, o masură similară celor luate de aliaţii occidentali, în semn de protest faţă de masacrul din oraşul sirian Houla.

„Am remis primului-ministru şi preşedinţiei ţării propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti şi de rechemare a ambasadorului român din Siria. Acolo s-au petrecut fapte intolerabile. Condamnăm omorârea atâtor civili sub impactul autorităţilor”, a declarat Marga pentru TVR INFO.

Propunerea diplomaţiei române vine după ce ce mari capitale europene, dar şi Sofia spre exemplu, au decis acest lucru în urma cu două zile. Ambasadorilor sirieni li s-a pus în vedere sa părăsească ţările în care au fost acreditaţi în 72 de ore în: Franţa, Marea Britanie, Germania, Spania, Belgia, Bulgaria. Ambasadorii sirieni au fost expulzaţi şi de la Washington, Canberra, Tokyo. Motivul a fost atacul cu artilerie grea asupra civililor din oraşul Hula, care a dus la moartea a 108 persoane. Observatorii pentru drepturile omului vorbesc că multe persoane au fost executate de forţele siriene.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: