PREMIERUL VICTOR PONTA L-A DEMIS PE VICEPRESEDINTELE ANRE PETRU LIFICIU CARE”A STINS BECUL DE LA BAIE!”

31 mai

Vicepreşedintele ANRE, demis după ce a îndemnat „să stingem becul la baie”

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, va fi eliberat din funcţie, a anunţat, joi, premierul Victor Ponta, care s-a declarat deranjat de declaraţiile acestuia privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii, acuzându-l de aroganţă.

„Mă deranjează declaraţiile unor foşti sau actuali oficiali referitoare la scumpirea preţului la electricitate. Îl voi elibera din functie pe vicepreşedintele ANRE. E un gen de aroganţă pentru care unii care au ocupat funcţii au fost urâţi de oameni. Este o perioada dificilă, dar modul de raportare la oameni este important. Trebuie să explici de ce majorezi preţul la electricitate cu 5 la sută. Probabil că Lificiu nu are probleme cu majorarea de 5 la sută. Nu accept acest gen de aroganţă pentru care PDL a fost detestat”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Petru Lificiu a declarat miercuri că majorarea cu 5% a preţului electricităţii „nu înseamnă nimic”, echivalând cu consumul generat de becul uitat aprins în baie.

„O creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu”, a afirmat Lificiu într-o conferinţă de presă.

Potrivit angajamentelor asumate de autorităţi faţă de FMI, preţul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% până la sfârşitul lunii iunie atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii industriali.

Lificiu a spus însă că nu a fost luată o decizie cu privire la modificarea tarifelor.

„Nu este vorba de o creştere de preţ, ci de recunoaşterea unor costuri. (…) Încă nu s-a stabilit”, a spus Lificiu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Premierul Victor Ponta s-a arătat deranjat încă de miercuri de declaraţia şefului ANRE.

„Am văzut declaraţia şefului ANRE şi m-a deranjat foarte tare. Nu cred că în felul ăsta pot să le răspunzi oamenilor, că îţi mai stingi un bec. În mod cert, orice creştere a preţului energiei se reflectă mai puţin la cei care au venituri mai mari şi mai mult la cei care au venituri mai mici”, a spus miercuri Ponta.

El a precizat că în ceea ce priveşte creşterea preţului la energie nu se schimbă nimic, rămânând în vigoare ceea ce s-a stabilit cu FMI înainte de venirea USL la guvernare.

„Nici în cursul acestui an nu vor fi alte modificări”, a spus Ponta.

Tarifele la electricitate şi gaze plătite de populaţie sunt reglementate de ANRE din considerente de protecţie socială, dar Comisia Europeană şi FMI au cerut Guvernului să liberalizeze piaţa pentru a aduce preţurile la nivelul din blocul comunitar.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: