TRAIAN BASESCU A PRIMIT DELEGATIA BUNDESTAGULUI CONDUSA DE GUNTHER KRICHBAUM!

31 mai

Preşedintele Traian Băsescu a primit miercuri la Palatul Cotroceni o delegaţie a Bundestagului, condusă de Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului german, prilej cu care şeful statului a făcut o scurtă prezentare a situaţiei politice din România.

„Cu permisiunea dumneavoastră, în câteva cuvinte o să încerc să vă aduc la cunoştinţă situaţia politică din România. Acum trei săptămâni, guvernul de centru-dreapta a pierdut majoritatea în Parlament, situaţie în care am desemnat un prim-ministru din Opoziţie, care prin votul din Parlament a confirmat că are majoritate”, a declarat Băsescu, în debutul întrevederii.

Băsescu a subliniat că doreşte să expună şi punctul de vedere al României cu privire la situaţia din UE.

„Pentru noi este o onoare să primim o delegaţie a Bundestagului, mai ales în momente în care sunt foarte multe semne de întrebare asupra direcţiei pe care UE ar trebui să o adopte. Vizita dvs îmi prilejuieşte ocazia de a vă expune şi punctul nostru de vedere cu privire la ce urmează să se întâmple în UE”, a afirmat Băsescu.

Krichbaum a precizat că delegaţia sa este compusă din deputaţi ai landului Baden-Württembwerg în Bundestagul german, din cadrul Uniunii Creştin-Democrate.

„Există relaţii tradiţionale, culturale, dar şi economice între ţările noastre, iar motivul principal al vizitei noastre este să intensificăm şi să aprofundăm şi mai mult prietenia politică între acestea. Aveţi dreptate, este o situaţie politică interesantă şi agitată în Europa. Există mari probleme pe care, însă, trebuie să le rezolvăm împreună, dar sunt vremuri interesante şi la dvs. în ţară, având în curând alegeri. Ne bucurăm cu atât mai mult de dialogul pe care-l putem purta cu dvs, având în vedere marile provocări la nivel european pe care trebuie să le rezolvăm împreună”, a mai spus Gunther Krichbaum.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: