INTILNIRE INTRE PREMIERUL ROMANIEI SI PRESEDINTELE C.E.JOSE MANUEL BARROSO!

2 iun.

Primul-ministru Victor Ponta i-a primit, vineri, la Palatul Parlamentului, pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi pe premierii unor state membre ai Grupului ”Prietenii Coeziunii”, pentru reuniunea la nivel înalt al acestui grup format la nivelul Uniunii Europene.

Printre premierii veniţi la Bucureşti se numără primul-ministru al Poloniei, Donald Tusk, căruia Victor Ponta i-a mărturisit că îl are ca model. „Sunteţi modelul meu”, i-a spus Ponta lui Tusk.

Polonia a fost evocată drept model de întreaga clasă politică din România pentru buna absorbţie a fondurilor europene. În Polonia funcţionează o înţelegere între premier şi preşedinte privind împărţirea sarcinilor de reprezentare la Consiliul European.

De asemenea, vineri, la Bucureşti, au venit premierul Ungariei, Viktor Orban, al Bulgariei, Boiko Borisov, al Cehiei, Petr Nacas, al Slovaciei, Roberto Fico, al Lituaniei, Andrius Kubilius, al Estoniei, Andrus Ansip.

Grecia este reprezentată la reuniune de ministrul pentru Dezvoltare şi Competitivitate, Yannis Stournaras, iar Portugalia de ministrul Afacerilor Externe, Paulo Portas.

Premierii şi ceilalţi oficiali ai statelor membre ale Grupului „Prietenii Coeziunii” pregătesc un mesaj comun care se preconizează a fi agreat cu prilejul Reuniunii de la Bucureşti pentru susţinerea unui nivel corespunzător a politicii de coeziune în perspectiva financiară de după 2013, se arată în comunicatul conferinţei organizate de Guvernul României, la Palatul Parlamentului.

„Prin mesajul comun ce se preconizează a fi agreat cu prilejul reuniunii statele membre ale Grupului „Prietenii Coeziunii” urmăresc susţinerea unui nivel corespunzător de finanţare a politicii de coeziune în cadrul perspectivei financiare post-2013, care să asigure inclusiv o flexibilitate a alocărilor pentru garantarea răspunsului adecvat la nevoile specifice ale statelor membre şi regiunilor UE”, se arată în comunicat.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: