INTILNIRE LA NIVEL INALT LA CHMPS ELLYSEE INTRE FRANCOIS HOLLANDE SI VLADIMIR PUTIN!

2 iun.

Preşedintele rus a sosit vineri la ora locală 19:00 (17:00 GMT) la Palatul Elysee, venind de la Berlin, pentru a se întâlni cu Francois Hollande, cei doi urmând să participe la un dineu de lucru şi la o conferinţă de presă comună, a constatat o jurnalistă AFP aflată la faţa locului.

După cum a facut-o deja cu cancelarul german Angela Merkel, pe care a întâlnit-o anterior la Berlin, liderul de la Kremlin ar urma să discute cu omologul său francez în esenţă despre situaţia din Siria. La Berlin, Putin şi Merkel au pledat pentru o ‘soluţionare politică’ a crizei siriene, în contextul în care occidentalii au început să vorbească despre posibila izbucnire acolo a unui război civil.

La 29 mai, cu ocazia primului său interviu de la preluarea celei mai înalte funcţii în stat, şeful de la Elysee nu a exclus posibilitatea unei intervenţii armate în Siria, cu condiţia însă ca aceasta să fie făcută sub mandat ONU.

În contextul în care Moscova se opune cu fermitate oricărei perspective de intervenţie străină împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Hollande că consideră de datoria sa, dar şi ‘a altora, de a convinge Rusia şi China’ să nu îşi mai exercite dreptul de veto în faţa unei astfel de operaţiuni. Cu toate acestea, preşedintele francez privilegiază ‘alte soluţii’, precum înăsprirea sancţiunilor, căreia Rusia îi este de asemenea opusă

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: