DICTATORUL TRAIAN BASESCU „EUROPEANU’ „II TINE PARTEA DICTATORULUI SIRIEI ABBAS.STIE EL DE CE?!

3 iun.

Traian Băsescu nu ratează nicio ocazie să ne spună că el este șeful politicii externe a României. Din acest motiv ne și transmite, prin supușii săi, că el trebuie să meargă la Consiliul European și nu Victor Ponta. Ce face însă președintele când aliaţii occidentali își retrag ambasadorii din Siria sau îi retrimit acasă pe cei sirieni, în semn de protest faţă de masacrul din oraşul sirian Houla, în care peste 100 de oameni au fost uciși, aproape jumătate dintre ei fiind copii?

„Acolo s-au petrecut fapte intolerabile”

Ministerul român de Externe a recomandat în cursul acestei săptămâni Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, o masură similară celor luate de aliaţii occidentali, în semn de protest faţă de masacrul din oraşul sirian. De asemenea, ministerul a propus rechemarea ambasadorului român de la Damasc.

„Am remis primului-ministru şi preşedinţiei ţării propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti şi de rechemare a ambasadorului român din Siria. Acolo s-au petrecut fapte intolerabile. Condamnăm omorârea atâtor civili sub impactul autorităţilor”, a declarat ministrul de Externe Andrei Marga în cursul săptămânii.

Propunerea MAE a venit după ce mari capitale europene au decis deja acest lucru. Ambasadorilor sirieni li s-a pus în vedere să părăsească ţările în care au fost acreditaţi în 72 de ore în Franţa, Marea Britanie, Germania, Spania, Belgia, Bulgaria. Ambasadorii sirieni au fost expulzaţi şi de la Washington, Canberra, Tokyo. Motivul a fost atacul cu artilerie grea asupra civililor din oraşul Hula, care a dus la moartea a 108 persoane.

Imediat după ce a fost făcută publică propunerea MAE, premierul Victor Ponta a declarat că o astfel de decizie este justă, și că în Siria mai trebuie păstrat doar personal tehnic, pentru că acolo trăiesc câteva mii de români.

Președinția nu a emis însă până acum niciun punct de vedere. Traian Băsescu, care este și cel ce trebuie să ia o decizie în acest caz, mai cugetă încă. Sau pur și simplu refuză să dea curs propunerii MAE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: