LASZLO TOKES PRIETENUL LUI TRAIAN BASESCU A CONDAMNAT JOI LA SF.GHEORGHE,ATITUDINEA GUVERNULUI ROMAN FATA DE SEFUL SAU KOVER LASZLO!

7 iun.

Tokes a condamnat, joi, la Sfântu Gheorghe, atitudinea Guvernului român şi a liderilor politici faţă de „aşa-numitul amestec în treburile interne ale ţării” al oficialilor din Ungaria, transmite Mediafax.

„Condamnăm atât atitudinea Guvernului român şi a politicului român, în general, faţă de aşa-numitul amestec în treburile interne ale ţării, cât şi atitudinea UDMR, care chiar depăşeşte atitudinea negativă a forurilor guvernamentale, a diferiţilor conducători politici”, a afirmat Laszlo Tokes.

Preşedintele CNMT a spus, în acest context, că liderul UDMR, Kelemen Hunor, „revînvie acea noţiune de neamestec în treburile interne prin care s-a caracterizat regimul Ceauşescu”.

Tokes a explicat că maghiarii nu au cum să se amestece în treburile celorlalţi maghiari, oriunde ar trăi, şi că este binevenită vizita oficialilor din Ungaria în sânul comunităţii maghiare din Transilvania.

„Eu cred că ungurii în niciun caz nu se pot amesteca în treburile celorlalţi unguri, oriunde am trăi. Noi avem o singură cauză naţională maghiară, indiferent unde trăim, şi este binevenit ca secretarii de stat Szatmary Kristof şi Nemeth Zsolt, ori preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, să facă vizite în sânul comunităţii maghiare şi să intervină conform opţiunilor lor politice, în cazul acesta în campania electorală”, a spus Tokes.

Potrivit acestuia, este o practică europeană ca în sânul diferitelor familii de partid unii să îi ajute pe alţii, adăugând că ultima dată chiar Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European, a acordat un sprijin „moral şi politic” UDMR, fiind la Bucureşti.

„Deci chiar şi Kelemen Hunor se foloseşte de dubla măsură în această privinţă”, a spus preşedintele CNMT.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, într-o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se implică în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar. El a ajuns în România deşi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, îi ceruseră să îşi amâne vizita după alegerile locale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au arătat, prin scrisoarea trimisă lui Kover Laszlo, că sunt de acord cu poziţia Uniunii, potrivit căreia o implicare a lui Kover Laszlo în campania electorală din România nu este binevenită.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Satu Mare, că activitatea preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, în România este monitorizată pentru a se vedea dacă încalcă vreo lege, adăugând că acesta „nu este un prieten şi nu este binevenit în România”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: