DARORITA „BRUIAJULUI”DIN CADRUL REUNIUNII PD-L,EMIL BOC A VORBIT CU MENTORUL SAU BASESCU DUPA SEDINTA!

16 iun.

Preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, a afirmat, vineri, că a stat de vorbă cu preşedintele Traian Băsescu după şedinţa Colegiului Director. Boc a negat însă că s-a consultat cu şeful statului în timpul pauzei din şedinţa de joi seară. „Nu l-am consultat că a fost bruiaj”, a declarat Boc.

Emil Boc a fost întrebat dacă l-a sunat pe preşedintele Traian Băsescu în timpul pauzei pe care liderii PDL au luat-o aseară după cinci ore de discuţii în cadrul Colegiului Director. „Nu, nu l-am consultat că a fost bruiaj. Aţi văzut foarte bine că nu s-a putut discuta la telefon”, a declarat Boc.

Acesta a precizat a vorbit totuşi cu Băsescu, dar după încheierea şedinţei Colegiului, şeful statului sfătuindu-i pe democrat-liberali să-şi păstreze calmul.

Unii participanţi la şedinţa de joi a Colegiului Director susţineau că Boc ar fi vorbit la telefon cu Băsescu la pauză. Astfel se explică de ce Boc a demisionat, deşi înainte de pauză nu vroia să renunţe la preşedinţia partidului.

Cât priveşte viitorul său în PDL, Boc a afirmat că intenţionează să rămână simplu membru al PDL. Deocamdată, va gestiona treburile curente ale partidului până la alegerea une noi conduceri. Calendarul alegerii noii conduceri va fi stabilit duminică urmând ca acest calendar să fie validat de către Consiliul Naţional de Coordonare.

Întrebat dacă este posibil ca Vasile Blaga să candideze la preşedinţia partidului, Boc a răspuns: „Oricine este binevenit să-şi depună candidatura, iar partidul va decide”

Totuşi, Boc nu crede că rezultatul la votul politic a fost unul foarte slab pentru partid. „Decizia de ieri este o formă de recunoaştere a unei răspunderi. Rezultatul politic a fost cu doar 2% sub ce ne-am propus, adică 25%. Din nefericire, am suferit nişte înfrângeri la consiliile judeţene şi primării care au dat amploare înfrângerii PDL. Din acest punct de vedere, asumarea răspunderii Biroului Permanent Naţional a reprezentat cea mai bună soluţie”, a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, împreună cu toţi membrii Biroului Permanent Naţional, şi-au depus joi mandatele primite la Convenţia Naţională din 2011.

„Preşedintele PDL, împreună cu întregul Birou Permanent, şi-au prezentat demisia. În perioada următoare, partidul va avea doar o structură de conducere interimară. Preşedintele şi BPN-ul îşi asumă răspunderea politică pentru rezultatele alegerilor locale. Am traversat România prin criză, ne-am asumat măsurile grele, care au fost bune, dar ne-au costat din punct de vedere electoral”, a anunţat Boc.

Acesta a spus că nu va mai candida la şefia partidului. „Nu mai candidez pentru un alt mandat la şefia PDL. Mă voi ocupa de Primăria Cluj”, a spus Boc.

După depunerea mandatului conducerii, Colegiul Director urmează să se întrunească duminică din nou pentru a decide drumul de urmat. „Demisia deschide calea către organizarea structurilor care să valideze noile organisme de conducere ale PDL. Detaliile vor fi stabilite în Colegiul Director”, a conchis Boc.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: