DUPA TENTATIVA DE SINUCIDERE A LUI ADRIAN NASTASE DOI TINERI AU VENIT LA SPITALUL FLOREASCA,AVAND O PANCARTA:”ESTI MULTUMIT BASESCU? CATI OAMENI AI OMORAT PANA ACUM”?

21 iun.

Protest la Spitalul Floreasca, unde e internat Adrian Năstase după tentativa de sinucidere.

După tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, doi tineri au venit la spitalul Floreasca, având o pancartă pe care scria: „Eşti mulţumit, Băsescu? Câţi oameni ai omorât până acum?”.

Întrebaţi de reporterul gândul, cei doi au spus că au venit la spitalul unde este internat fostul prim-ministrul Adrian Năstase, după ce a încercat să se sinucidă, pentru că vor şi ei „să contribuie cu ceva la căderea puterii actuale”.

Unul dintre ei a apreciat că gestul fostului premier a fost „ultima opţiune”. „S-a gândit că ultima şansă să nu intre mâine afost asta ca să demonstreze ori că evinovat, ori că nu e vinovat”, a declarat tânărul. El a precizat că nu are o legătură cu familia Năstase, însă citeşte presa zilnic şi şi-a format „o opinie despre ce se întâmplă în România”.

Radu Piturlea, unul dintre protestatari, susţine că studiază în Statele Unite ale Americii şi că este elev în clasa a XII-a. A ales să vină la spitalul Floreasca „ca să îmi exprim libertatea de discurs pe care o democraţie ar trebui să o aibă şi ca în sfârşit să pot să acţionez. Să nu mă uit numai la ştiri, să pot şi eu să contribui şi eu cu ceva la căderea puterii actuale”. Tânărul a mai spus că preşedintele ţării, Traian Băsescu, ar fi responsabil de ceea ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase. „Băsescu are mai multă vină, deoarece a lăsat justiţia să îl bage pe Năstase la pârnaie şi Năstase (nr. Este vinovat) pentru că a vrut să scape prin împuşcare, dar este şi de vină sistemul actual”, a spus Radu Piturlea.

Iosif Flavius, cel de-al doilea tânăr, susţine că este student în Danemarca şi că nu este pentru prima dată când protestează. „Momentul acesta este un prilej să îmi exprim punctul de vedere. Am participat şi la manifestările din Piaţa Universităţii Seria aceasta de folosiri nepotrivite ale puterii din ultimele zile au dovedit că România nu este într-o situaţie prea bună”, a punctat tânărul.

Întrebat dacă Năstase ar fi nevinovat, Iosif Flavius a răspuns că: „Nu pot să spun asta. Este pur şi simplu necinstit ca timp de 6 ani să nu se ia o decizie şi exact în momentul în care Băsescu a simţit că a pierdut puterea a început acum să acţioneze”.

Seara a fost una nelipsită de incidente la Spitalul Floreasca. După cei doi tineri care au protestat în faţa unităţii sanitare nemulţumiţi de felul în care funcţionează justiţia română, alte două persoane şi-au manifestat indignarea în faţa camerelor de filmat.

La Spitalul Floreasca, aşteptând veşti despre Adrian Năstase, se afla şi Florin Fătu, preşedintele Partidului Revoluţiei Române. Acesta a declarat pentru reporterul gândul că ceea ce i s-a întâmplat fostul premier ar fi „o comandă politică de la preşedintele ţării”.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă în seara de miercuri, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: