MINISTRUL DESEMNAT PENTRU CULTURA PUIU HASOTTI A DECLARAT CA A DEPUS JOI LA GUVERN DECLARATIA CA NU A PLAGIAT!

21 iun.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Culturii, Puiu Haşotti, a declarat, joi, că a depus la Guvern declaraţia pe propria răspundere cerută de preşedintele Traian Băsescu privind teza sa de doctorat.

„Depun această declaraţie la cabinetul domnului prim-ministru Victor Ponta care va decide asupra oportunităţii înaintării ei către dumneavoastră”, a spus Haşotti, la Palatul Victoria.

El a arătat că lucrările sale sunt creaţii proprii şi nu sunt susceptibile de plagiat.

„Nu am o pregătire juridică, dar îndrăznesc să reflectez îndelung asupra legalităţii cererii dumneavoastră. Probabil că unul dintre motive se datorează simpatiei pe care mi-o purtaţi. Aş dori dl preşedinte ca acest răspuns la solicitarea dumneavoastră să nu constituie un precedent periculos”, a mai afirmat Haşotti.

Preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat premierului Victor Ponta să transmită o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat pentru portofoliul Culturii, Puiu Haşotti, care să ateste că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

„Luând în considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzaţi o parte dintre membrii Executivului şi impactul major negativ asupra României în plan intern şi internaţional generat de existenţa unor astfel de suspiciuni, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., într-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură, o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Haşotti, care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.