CIRCUL TANDEMULUI BASESCU &MACOVEI PE TEMA REPREZENTARII ROMANIEI LA CONSILIUL EUROPEAN SI LINSAJUL LA CARE ESTE SUPUS DE ADRIAN NASTASE DE 7 ANI DE ZILE DENOTA INCERCAREA DE ELIMINARE FIZICA A ACESTUIA DE CEI DOI SI CAMARILA PENTRU A ASCUNDE FURACIUNILE SI FRAUDELE COMISE DE B&M!

24 iun.

Zgomotul de tingiri lovite zi de zi la Cotroceni pe tema reprezentării României la Consiliul European, ca şi tevatura monstruoasă în jurul cazului Adrian Năstase, având-o ca muştiuc pe Monica Macovei şi pe câţiva proapeţi histrioni politici mi se par a fi cu totul altceva, decât afirmă regizorii lor.

Din clinciul Băsescu/Ponta se putea ieşi relativ uşor şi civilizat, printr-o partajare corectă şi funcţională, de comun acord, a prezenţelor la Bruxelles, în funcţie de tamatica summit-urilor, dar Băsescu n-a vrut.
Dramaticul incident Năstase trebuia luat ca atare, iar nu transformat într-o hărmălaie indecentă şi cinică, nesusţinută de nici un fapt, de nici o reglementare. De unde şi până unde, atunci, această exacerbare, această răbufnire noroioasă, această continuă lansare pe piaţă a unor teme false?
Traian Băsescu a încins atmosfera până la a-i trimite premierului o scrisoare în care, nici mai mult, nici mai puţin, îl ameninţă indirect cu puşcăria, dacă va cuteza să-i calce picioarele pe la Bruxelles.
Ce altceva este alegaţia „Lipsa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României (reţineţi, „aprobări”, ceea ce nu poate da decât El, Şeful! – n.n.) echivalează cu o însuşire a unei atribuţii a preşedintelui de către primul ministru”, cu ecou juridic?
Încăpăţânarea lui Băsescu pune România într-o situaţie imposibilă.
Admit că se va duce el la Buxelles. Şi ce va face acolo? Va aproba, de capul lui, fără mandat, orice măsură economică şi financiară se va propune, chiar dacă ar contraveni programului Guvernului Ponta, aprobat de Parlament?! Iarăşi, ca şi atunci când a acceptat orbeşte planul de guvernanţă fiscală, va ignora că Guvernul român cere şi măsuri de creştere economică, precum şi restabilirea unor parametri ai statului social, atât de urât de Băsescu?
Clăbucii pe care-i face Monica Macovei n-ar merita, poate, prea multă atenţie. Decât aceea cuvenită unui fost procuror care, înainte de 1989, după cum se afirmă, avea reputaţie de torţionar, după 1989, a lăsat la Parchetul General fişetul gemând de dosare, şi-a luat concediu medical şi… s-a dus să se bronzeze şi să se instruiască la Miami (apropo, asta n-o fi fost infracţiunea de înşelăciune în dauna avutului public?), iar apoi, cocoţată ministru de către Băsescu, a desfiinţat practic independenţa procurorilor.
Cred că aceste fumigene aruncate de la Cotroceni şi hămăielile de la diferite microfoane şi posturi de televiziune datoare până peste cap fostei puteri nu au ca scop doar o disperată încercare de erodare în sine, rapidă, a credibilităţii actualei guvernări, în speranţa ca portocaliii să revină pur şi simplu la cârmă.
Mai curând e vorba de o spaimă viscerală ca Guvernul Ponta să nu facă publice – şi nu înţeleg de ce întârzie atât – auditurile întreprinse în ministere, fraudele şi abuzurile grosolane descoperite în gestiunea guvernelor băsiste, drenarea neruşinată a banilor publici, inclusiv a unor fonduri europene, existenţa în structurile şi companiile statului a unor puternice focare mafiote, care au cotizat din greu la fosta putere, inclusiv în campanii electorale.
Mai ţineţi minte ce „cod portocaliu” acoperea ţara inclusiv înaintea prezidenţialelor din 2009 (bannere uriaşe, costume, afişe, coloane de autobuze, coloane de „simpatizanţi” în uniforme, toate astea costau zdravăn)? Ăsta, da, e un motiv ca la Modrogan sau la Cotroceni să se vrea cu înverşunare doborârea pe orice cale a Cabinetului, înainte ca acolo, la Victoria, să se şnuruiască dosare pe care nici Codruţa Kovesi sau Daniel Morar nu le-ar mai putea ignora.
Altminteri, Guvernul ar trebui să-şi vadă de programul său şi să stea aplecat la treburile curente şi urgente ale ţării. În toamnă, electoratul va judeca USL în funcţie de astea, nu de hăuliturile sau diversiunile celor care n-au făcut nici un bine ţării, dar nu-i lasă nici pe alţii să încerce să repare ce şi dacă mai poate fi reparat.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: