SECRETARUL CN AL PSD CODRIN STEFANESCU:DEPARTAMENTUL JURIDIC DIN PSD VA FINALIZA UN RAPORT CU MOTIVELE LEGALE CARE STAU LA BAZA SUSPENDARII LUI TRAIAN BASESCU!

25 iun.

Departamentul juridic din PSD va finaliza un raport care va conţine toate motivele legale care pot sta la baza suspendării preşedintelui, a anunţat luni secretarul Consiliului Naţional al partidului, Codrin Ştefănescu.

„Având în vedere că acţiunile lui Traian Băsescu depăşesc tot mai mult cadrul constituţional şi legislativ, ignoră cu obstinaţie toate deciziile Parlamentului, Departamentul juridic din cadrul Consiliului Naţional al PSD va finaliza, până la şedinţa de joi a departamentelor, un raport ce cuprinde toate motivele legale care pot sta la baza demarării procedurii de suspendare a preşedintelui. Materialul care va conţine toate punctele de vedere ale specialiştilor în domeniu va fi transmis, în forma finală, preşedintelui PSD, Victor Ponta, putând sta la baza unor eventuale discuţii legate de acest subiect şi în cadrul USL”, a explicat Ştefănescu, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, „există tot mai multe motive” pentru care s-ar putea demara procedurile constituţionale pentru suspendarea lui Traian Băsescu.
„Politica destructivă pe care acesta o aplică aduce prejudicii incalculabile de imagine pentru România pe plan extern, iar în plan intern duce la menţinerea unei situaţii conflictuale. Mai mult decât atât, preşedintele nu mai reprezintă de mult voinţa majorităţii cetăţenilor, ci propria sa voinţă, pe care încearcă să o impună prin orice mijloace. De altfel, sesizarea Curţii Constituţionale de către Traian Băsescu privind reprezentarea României la Consiliul European este nefondată din două motive. Din punct de vedere legal, în acest moment, CCR se poate pronunţa doar în ceea ce priveşte hotărârile adoptate de Parlament. Iar în cazul reprezentării României la Bruxelles, Parlamentul a adoptat, în 12 iunie, o declaraţie, care nu este un act juridic care poate fi contestat la CCR”, a argumentat social-democratul.

Pe de altă parte, a mai spus acesta, Curtea Constituţională „este cea mai puţin credibilă instituţie care poate decide în această problemă, având în vedere că, în ultimii ani, s-a remarcat prin obedienţă faţă de Palatul Cotroceni”.
„După decorarea judecătorilor CCR ‘în semn de apreciere pentru contribuţia deosebită’ şi având în vedere declaraţiile preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, care s-a antepronunţat în favoarea participării lui Traian Băsescu la Bruxelles, imparţialitatea şi corectitudinea acestei instituţii, vizavi de acest subiect, ridică mari semne de întrebare”, a mai susţinut secretarul CN al PSD.

2 răspunsuri to “SECRETARUL CN AL PSD CODRIN STEFANESCU:DEPARTAMENTUL JURIDIC DIN PSD VA FINALIZA UN RAPORT CU MOTIVELE LEGALE CARE STAU LA BAZA SUSPENDARII LUI TRAIAN BASESCU!”

  1. Stefanis 25 iunie 2012 la 6:05 pm #

    Doamne ajuta .
    99 % dintre romani vor vota suspendarea .

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: