DATORITA MONICAI GHEGHESCU(MACOVEI)FOST PROCUROR CEAUSIST,MEDICUL SERBAN BRADISTEANU SI TREI POLITISTI URMARITI PENAL DE DNA!

27 iun.

Medicul Brădişteanu şi trei poliţişti, urmăriţi penal.

Medicul Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti, printre care şi un şef din Poliţia Capitalei, au fost audiaţi, marţi, la DNA, într-un dosar în care se fac cercetări privind favorizarea infractorului, în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase.

DNA a confirmat marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că procurorii au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de medicul Şerban Brădişteanu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie.

„Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase”, precizează DNA.

Informaţia privind punerea sub acuzare a medicului a fost dată iniţial de procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, la finalul şedinţei CSM de marţi.

„Dosarul a fost deschis pentru a se verifica modul în care s-a pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, demersurile care au fost făcute de Poliţie cu privire la punerea în executare a mandatului, documentele medicale care au fost emise în cursul zilelor anterioare. În mare, cam acest lucru vizează ancheta DNA. În paralel, am dispus o verificare pentru a vedea dacă poliţiştii care trebuiau să pună în executare acest mandat au calitatatea de poliţişti în Poliţia Judiciară şi în situaţia în care voi constata că nu au făcut toate demersurile le voi retrage această calitate de a mai lucra în Poliţia Judiciară”, a declarat Kovesi.

Laura Kovesi a mai spus că, în cazul medicului, procurorii verifică modul în care au fost emise actele medicale, fiind suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Adrian Năstase.

Şerban Brădişteanu a făcut parte din echipa de medici care l-a operat pe Adrian Năstase la Spitalul Floreasca.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii”. Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Coincidenţă sau nu, audierea de astăzi a avut loc la câteva zile după ce europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat că nu are încredere în diagnosticul pus de Brădişteanu lui Adrian Năstase, susţinând că reputatul medic a fost cercetat pentru corupţie şi a fost senator PSD în trecut.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: