JOI,LA ORELE 10.00 VA AVEA LOC SEDINTA PLENULUI REUNIT AL PARLAMENTULUI PENTRU CITIREA CERERII USL DE SUSPENDARE DIN FUNCTIE A LUI TRAIAN(OMAR HAYSSAM )BASESCU!

4 iul.

Birourile permanente au decis ca joi, la ora 10.00, să aibă loc şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru citirea cererii USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

I. Preşedintele a uzurpat rolul Prim-ministrului şi s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului.

II. Preşedintele a încălcat în mod repetat drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie.

III. Preşedintele a încălcat în mod repetat principiul separaţiei puterilor în stat şi independenţa justiţiei.

IV. Preşedintele a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei şi a încălcat procedura de revizuire a Constituţiei prevăzută de legea fundamentală.

V. Preşedintele a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii, făcându-le „vizite” înaintea unor decizii importante.

VI. Preşedintele a încălcat sistematic principiul neapartenenței politice a persoanei care ocupă funcţia prezidenţială şi a abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate.

VII. Preşedintele a încălcat în mod grav prevederile Constituţiei şi principiul fundamental al democraţiei reprezentative, atunci când declară că nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formaţiune politică va obţine majoritatea absolută în Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Crin Antonescu, a declarat că în urma şedinţei de astăzi s-a decis ca mâine la ora 10.00 să se dea citire cererii de suspendare a preşedintelui. După această citire, preşedintele va fi anunţat de decizie, după care îşi va putea spune punctul de vedere în faţa Parlamentului.

Antonescu, a declarat, miercuri, că plenul comun va propune, joi, Curţii Constituţionale un termen pentru formularea unui aviz referitor la cererea de suspendare a preşedintelui, menţionând că acesta va fi de „circa 24 de ore”.

„Le vom propune un termen de circa 24 de ore”, a susţinut Antonescu, opinând că avizul ar putea veni până vineri, în partea a doua a zilei.

După primirea acestui aviz, va avea loc o a doua şedinţă extraordinară, în care se va discuta şi se va vota suspendare preşedintelui.

„Vineri sperăm să primim acest aviz, fie el favorabil sau nu.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: