DANIEL FUNERIU -SEPUKU SI-O PREZENTAT „DIPLOMA DE BACALAUREAT”DIN FRANTA!

10 iul.

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu și-a prezentat, luni, în cadrul emisiunii “Sub semnul întrebării” difuzată de B1 TV, mult contestata diplomă de Bacalaureat obținută în Franța. Invitatul a spus că a dorit să profite de ocazie, Bacalaureatul tocmai luând final, pentru a-și prezenta în premieră diploma.

Daniel Funeriu și-a prezentat diploma de Bacalaureat ”Fiind Bacalaureatul am vrut, am adus diploma mea de Bacalaureat. Am Bacalaureatul, sunt mândru de tot ce am făcut. Dar faptul că un ministru al Educației a putut să fie acuzat un an întreg de o televiziune de doi bani, o națiune întreagă să fie mințită zi de zi, asta arată că minciuna poate să aibă picioare scurte,” a spus Funeriu.

Daniel Funeriu a fost adesea acuzat că nu ar avea Bacalaureatul luat, deși acesta a precizat că și-a făcut studiile în străinătate și acestea sunt echivalente.

Daniel Funeriu a obţinut bacalaureatul în anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franţa, după parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timişoara, secţia de chimie-biologie, şi a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers, potrivit Ministerului Educaţiei, potrivit Mediafax.

Pe perioada liceului, Daniel Funeriu a obţinut mai multe premii naţionale şi internaţionale la olimpiadele de chimie, precum şi premiul II la olimpiada de chimie din Franţa, în anul 1989. În anul 1995, a obţinut, ca şef de promoţie, masterul în chimie organică şi supramoleculară la Universitatea “Louis Pasteur” din Strasbourg, iar în 1999 a devenit doctor în chimie al aceleiaşi universităţi, cu distincţia Magna cum Laude. Conducătorul său de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Studiile ministrului Educaţiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoaştere, în SUA, Japonia şi Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi în institute şi universităţi.

La numirea sa în funcţia de ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu ocupa funcţia de lider al grupului de cercetare de excelenţă “Marie Curie” la Universitatea Tehnică din München, fiind şi investigator principal în cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

Ministrul Educaţiei preciza, în 24 mai 2011, că nu şi-a echivalat studiile pentru că funcţia pe care o ocupă şi activităţile pe care le desfăşoară nu necesită acest lucru, apreciind ca nefiresc faptul ca, din funcţia pe care o ocupă să ceară subordonaţilor să-i echivaleze studiile. Funeriu mai spunea că va pune în funcţiune, până la începutul anului universitar, preocedura recunoaşterii automate a studiilor, dacă diploma a fost emisă de o universitate de prestigiu din lume.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: