LUMEA JUSTITIEI SOLICITA MINISTRULUI JUSTITIEI TITUS CORLATEAN SA CEARA EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA A JUDECATORILOR ADRIAN NEACSU,CRISTI VASILICA DANILET SI HORATIUS DUMBRAVA OAMENII DE CASA A PROCURORULUI CEAUSIT MONICA GHERGHESCU(MACOVEI) PRO BASESCU PENTRU ACTIUNI POLITICE!

11 iul.

Lumeajustitiei.ro solicită ministrului Justiției să ceară excluderea din Magistratură a judecătorilor Adrian Neacșu, Cristi Vasilică Danilet si Horatius Dumbravă pentru acțiuni politice. Cei trei magistrați au solicitat în perioada de interimat la Președinția României să nu fie declanșată procedura de numire a procurorului general sau a șefului DNA.

Lumea justiției solicită MJ să ceară excluderea din magistratură a judecătorilor Neacșu, Danilet si DumbravăPotrivit site-ului lumeajustitiei.ro, cei trei procurori ai CSM au solicitat plenului Consiliului , marți seara, „emiterea unei declarații față de implicarea justiției în discursul politic”

Cei trei judecatori proveniți din fostele ONG-uri partenere ale Monicăi Macovei (Cristi Vasilică Danilet a fost chiar consilierul fostului ministru Monica Macovei) susțin că au convins Plenul CSM să aprobe o cerere a lor, vizând adoptarea unei declarații publice, avand următorul conținut:

„Catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Stimata doamna presedinte,

Subsemnații judecatori Adrian Neacsu, Cristi Danilet, Horatius Dumbrava, in calitate de membri alesi ai CSM, va solicitam suplimentarea ordinii de zi a Plenului CSM din 10 iulie 2012 cu inca un punct, respectiv emiterea de catre CSM a unei declaratii publice avand urmatorul cuprins:

1. CSM, in calitate de garant al independentei justitiei, solicita in mod ferm Parlamentului executarea de indata a hotararilor judecatoresti ale inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si a actelor emise de Agentia Nationala de Integritate ramase definitive conform dispozitiilor legale si care comporta consecinte juridice.

Intr-un stat de drept este inacceptabil ca autoritatile si institutiile statului sa nu se supuna hotararilor judecatoresti irevocabile – si facem referire directa la refuzul comisiei juridice a Camerei Deputatilor de punere in executare a hotararilor instantei supreme prin care s-a constatat incompatibilitatea unor parlamentari.

2. CSM, in calitate de garant al independentei justitiei, solicita o maxima retinere din partea factorilor politici in folosirea justitiei si independentei acesteia ca tema electorala.

3. CSM solicita ca in perioada de interimat la Presedintia Romaniei sa nu fie declansata procedura de numire definitiva in functia de procuror general al PICCJ si procuror-sef al DNA”.

Judecatoarea Mona Pivniceru, dar si procurorul George Bălan s-au opus acestei propuneri, declarând că asemenea lucruri nu privesc CSM-ul.

În aceste conditii, cei trei judecatori pro-Macovei, se arată pe site-ul lumeajustiției.ro, prin solicitarea lor de a impune politicului, repectiv ministrului Justiției și Președintelui interimar al României, ca „în perioada de interimat la Președintia României să nu declanșeze procedura de numire definitivă în funcția de procuror general al PICCJ și procuror-sef al DNA”, reprezintă o imixtiune a justiției în actul politic.

Față de aceste activități cu caracter politic, lumeajustitiei.ro recomandă adunarilor generale ale judecătorilor întrunirea în vederea revocării din funcție a celor trei judecători, care angajează Justiția în probleme politice, care nu o privesc.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: