HANNES SWOBODA CRITICA DECLARATIILE COMISARULUI PE JUSTITIE VIVIAN REDDING PRIVIND SITUATIA POLITICA DIN ROMANIA!

12 iul.

Liderul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, susţine că este nepotrivit ca un comisar european să asocieze o procedură administrativă, precum Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi aderarea României la Schengen, cu o dezbatere politică.

“Este inadecvat ca un comisar european să condiţioneze deciziile în cadrul unei proceduri administrative – aderarea României la Spaţiul Schengen – de o dezbatere politică”, a precizat Swoboda, făcând referire la declaraţia comisarului UE pentru Justiţie, Viviane Reding.

Reding consideră că situaţia actuală de pe scena politică din România reprezintă “un mare pericol”, care ar putea afecta progresele ţării pentru “integrarea deplină” în Uniunea Europeană.

“Personal, eu văd un mare pericol în recentele evenimente din România, care pot afecta progresele înregistrate în ultimii ani”, a spus comisarul european, miercuri, înainte de întrevederea, la Bruxelles, cu ministrul român al Justiţiei, Titus Corlăţean.

Viviane Reding este de părere că acţiunile Guvernului român din ultimele săptămâni ameninţă atât şansele României de a adera la spaţiul Schengen, cât şi integrarea deplină a ţării noastre în Uniunea Europeană.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: