PRESEDINTELE INTERIMAR AL ROMANIEI,CRIN ANTONESCU:”LEGILE SE FAC IN ROMANIA.MU DEFAIMATI ROMANIA!

13 iul.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut o declaraţie de presă, vineri, la Palatul Cotroceni, la câteva ore după ce a primit o scrisoare deschisă de la preşedintele suspendat Traian Băsescu cu privire la desfăşurarea referendumului din 29 iulie.

Iată cele mai importante declaraţii.

– În România, Constituţia nu a fost încălcată decât de preşedintele suspendat, în opinia Parlamentului deocamdată.

– România este o ţară cu stat de drept şi cu o democraţie consolidată. Suntem într-un stat de drept în care există un traseu constituţional.

– S-a vorbit despre revocarea din funcţie a Avocatului Poporului. Ea nu a fost un act neconstituţional

– S-a vorbit despre înlocuirea preşedinţilor Camerelor şi CCR a dat un verdict foarte clar. Acela că preşedinţii Camerelor de azi sunt legitim numiţi

– În România, ordinea şi statul de drept nu au fost încălcate. Ele sunt şi vor rămâne intacte

– Legile României se fac în România, în conformitate cu Constituţia. Legile se fac de către legiuitori, de Parlament şi, după caz, de Guvern. Nu se fac în altă parte şi nu se negociază în altă parte. Este un principiu de suveranitate

– Legiuitorul referendumului este Parlamentul, nu Curtea Constituţională

– Parlamentul şi Guvernul României nu au fost suspendate, pentru că asta ar fi însemnat o lovitură de stat. Asta trebuie să fie foarte clar pentru noi toţi din România, şi pentru cei din afara României.

– România este o ţară care şi-a câştigat de multă vreme şi definitiv credibilitatea că poate organiza alegeri. Chiar dacă am mai avut contestaţii, nimeni nu mai pune la îndoială capacitatea statului de a organiza alegeri.

– Nu există o listă a domnului Barroso pentru România. Aşa ceva nu există!

– Nu avem ce discuta despre ce ar trebui să facă sau nu CCR sau Parlamentul. Suntem în faza promulgării Legii referendumului. Dacă voi promulga legea, atunci, sesiunea Parlamentului nu mai are obiect.

– Preşedintele României, deplin sau interimar, nu primeşte ordine şi dispoziţii de la nimeni, cu excepţia Parlamentului, în cazuri speciale, şi cu excepţia poporului român, care se exprimă la alegeri.

– Am anunţat că nu vor fi schimbaţi şefii Parchetului General şi DNA din seara în care am preluat interimatul. Ce am spus, asta fac, nu sunt Traian Băsescu.

– Cetăţenii români sunt interesaţi de acest moment pentru că depinde viaţa noastră de el şi pentru că sunt singurii care pot sa dea o soluţie în această criză politică.

– Am primit o scrisoare de la domnul preşedinte suspendat Traian Băsescu.

– Dl. Traian Băsescu, daţi ordin oamenilor dumneavoastră să înceteze defăimarea României. Înţelegeţi şi acceptaţi că cetăţenii României, şi numai ei, vor hotărî soarta politică a României.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: