PRESEDINTELE IN EXERCITIU AL ROMANIEI CRIN ANTONESCU:NU AM FOST INFORMAT DESPRE TELEFONUL SPECIAL AL LUI BASESCU!

18 iul.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat marţi seară că preşedintele suspendat Traian Băsescu beneficiază de „telefonul special” de la Serviciului de Telecomunicaţii Speciale printr-o „înţelegere elegantă” pe care a avut-o, dar a punctat că este un serviciu care nu i se cuvine.

„Şi ăsta este un lucru care mă mâhneşte şi care ţine de degradarea personală a lui Traian Băsescu. Sunt câteva lucruri care sunt în afara luptei politice. Eu consider că oricât am fi de înfocaţi adversari politici, oricâte ne-ar despărţi, există momente, măcar momentele de contact în care trebuie să fim civilizaţi. (…) Chestiunea asta cu telefonul special este una discutabilă. Am discutat astăzi cu generalul Opriş, care este directorul acestui Serviciu, care este certamente un foarte bun profesionist recunoscut şi l-am întrebat. Legea pe care o invocă dânşii, prevederile aprobate şi de CSAT care reglementează cine trebuie să aibă, nu vorbeşte nici de preşedinte interimar, nici de preşedinte suspendat. Vorbeşte de preşedinte. La drept vorbind, domnul Traian Băsescu nu mai este preşedinte al României. Preşedinte suspendat nu este în nomenclatorul de funcţii”, a afirmat Antonescu, la Realitatea TV, întrebat despre informaţiile potrivit cărora la sediul de campanie al preşedintelui suspendat STS ar fi instalat aparatură specială.

Preşedintele interimar a subliniat că i s-a părut „o chestiune de civilitate”, ca respectivul telefon să-i rămână preşedintelui suspendat pe perioada de până la referendum.

„Nu am fost informat special şi asta i-am reproşat cumva domnului Opriş, ca să evităm o neînţelegere. Domnia sa a spus că a omis, că s-a gândit că s-a mai întâmplat şi în 2007. Nu a căutat să ascundă lucrul ăsta, trebuie să fim corecţi, pentru că mi-a arătat o cărticică pe birou în care erau trecute instituţiile şi persoanele care au un astfel de număr de interior şi era trecut acolo „preşedinte suspendat”. Dacă este să discutăm strict la lege, eu cred că Traian Băsescu nu ar trebui, pentru că nu mai este preşedinte de niciun fel în aceste trei săptămâni, însă, dintr-o minimă eleganţă am socotit că nu are rost să facem din asta un subiect în campania electorală. Asta nu înseamnă că domnul Băsescu trebuie să pretindă că i se cuvine. Nu i se cuvine şi trebuie să înţeleagă că beneficiază şi comunică pe telefonul ăla în regim de preşedinte, deşi pentru o perioadă cel puţin nu mai este, printr-o înţelegere elegantă pe care am avut-o”, a completat Antonescu.

El a mai spus că va continua discuţia cu şeful STS pentru a vedea dacă respectiva situaţie este „perfect legală”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: