LEGATURA INTRE TRAIAN BASESCU SI BANCOREX TV: IL PADRINO TRUSTURILOR MEDIA PRO-BASISTE!

25 iul.

Presa a intrat în posesia unor informaţii referitoare la circuitul banilor negri proveniţi din cele mai mari fraude împotriva statului român şi cum ajung aceştia în bugetele unor instituţii de presă – principalele platforme de comunicare şi manipulare ale lui Traian Băsescu. Mari firme cercetate pentru afaceri ilegale cu statul român, precum Libarom Agri, Mike Trading, B&B Business Solutions, Energy Holding şi Niro Investments, au transferat în ultimii ani sume colosale, prin intermediul unei firme paravan, dinspre economia subterană spre anumite canale media.

Caracatiţa firmelor evazioniste.

Firma Libarom Agri, condusă de omul de afaceri libanez Said Baaklini, se numără printre principalii sponsori. Prin intermediul Libarom Agri SRL, bugetul de stat al României a fost prejudiciat cu peste 80 de milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Baaklini a fost cercetat penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi rambursări ilegale de TVA în derularea unor contracte precum “UCM Resița” şi “Rodipet”.

Prin firma Libarom Agri s-au scurs şi câteva milioane de euro din Rodipet printr-o serie de tranzacţii fictive, scopul fiind „evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuându-se astfel obligaţiile fiscale către stat”. Practic, Libarom a încheiat 14 contracte cu SC Supremo (fostă Rodipet – n.r.), în urma cărora a primit milioane de euro.

Said Baaklini a fost cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut patru motoare nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare. Cu toate aceastea, în iunie 2011, procurorii DNA au decis scoaterea de sub urmărire penală a libanezului Said Baaklini.

O parte din banii fostei societăţi de stat Rodipet au ajuns într-o firmă-fantomă, cu numele S.C. Mike Trading & Investment S.R.L., societate care are acelaşi sediu declarat cu S.C. Libarom Agri şi cu B&B Business Solutions Investment. Mike Trading este o firmă foarte cunoscută procurorilor DIICOT, dar şi celor de la DNA, fiind implicată în mai multe tranzacţii frauduloase.

Oficial, firma Mike Trading aparţine unui anume Mohammad Rajeh Sharif, personaj despre care se ştie că nu este altceva decât paravanul lui Said Baaklini în diferite escrocherii. Potrivit procurorilor DIICOT care l-au anchetat pe Abdulkader, banii ajunşi în această firmă proveneau din „inima economiei subterane a României, marile complexuri comerciale” – „Dragonul Roşu” şi „Niro” – principalele afaceri ale firmei Niro Investments.

Mike Trading mai apare şi în dosarul tentativei de fraudă de la UCM Reşiţa, în urma căreia Baakilini ar fi trebuit să primească 60 de milioane de euro. În acea tranzacţie de 250 de milioane de euro, firma lui Mohammad Sharif ar fi oferit consultanţă UCM Reşita pentru vânzarea unor motoare către Libarom.

B&B Business Solutions Investment, firmă care activează în domeniul imobiliarelor din Bucureşti, este şi ea clienta rambursărilor preferenţiale de TVA.

Din aceeaşi reţea a firmelor “finanţatoare” face parte şi compania Energy Holding care a încheiat, fără licitaţie, contracte de miliarde de euro cu Hidroelectrica prin care cumpăra curent la preţul de cost şi îl vindea la preţul pieţei. Afacerile “băieţilor deştepţi” din energie, nu au fost nici până în prezent desecretizate, aşa cum promitea preşedintele Băsescu.

Transferul de sume către firma paravan

Se pare că toate aceste firme au făcut, în ultimii trei ani, mai multe tranzacţii către 2BMedia General Executive SRL. În 2010 şi 2011, 2BMedia General Executive SRL a primit de la Libarom anual suma de 1.290.000 de lei şi de la Mike Trading, în cursul anului 2009, 1.718.200 de lei. Şi tot în 2009, aceleiaşi firme Energy Holding i-a virat sumă de 6.214.712 lei.

Redirecţionarea banilor proveniţi din evaziune fiscală către instituţiile de presă aservite regimului Băsescu

Principalele canale media, transformate în ultimii ani în portavocea guvernării Băsescu, au fost principalele beneficiare ale sumelor provenite din economia neagră. Sprijinul necondiţionat acordat la nevoie a fost recompensat în 2011 şi 2012 prin intermediul 2BMedia General Executive SRL.

Astfel, B1 a primit suma de 326.726 de lei în 2012 – 216.990 de lei iar, prin intermediul News Television (Romania), 338.847 de lei în 2010 şi 338.847 de lei în 2011.

Alte tranzacţii au fost realizate către Realitatea Media Together, în 2012 în valoare de 454.822 de lei şi 444.554 de lei şi către Editura Evenimentul şi Capital cu sumele de 727.672 şi 181.248.

Toate aceste tranzacţii au condus la susţinerea unor business-uri în zona mass-media, acestea având scopul să promoveze mesajul, manipulările şi construcţiile imagologice concepute de staff-ul lui Traian Băsescu. Mai departe, jurnaliştii aprigi susţinători ai lui Traian Băsescu, sunt motivaţi financiar cu sume probabil provenite din acest circuit al banilor.

Având în vedere toate aceste aspecte, solicităm Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală să facă public traseul tranzacţiilor firmelor 2BMedia General Executive SRL şi a celorlalte firme menţionate în intervalul 2009-2012.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: