PREMIERUL ROMANIEI VICTOR PONTA A DECLARAT MIERCURI LA SEDINTA DE GUVERN CA L-A INFORMAT PE BARROSO DE BOICOTAREA REFERENDUMULUI DE CATRE TRAIAN BASESCU SI PD-L.DAR UITA CA PARINTII ACESTUIA AU FOST ADEPTII LUI SALAZAR!

25 iul.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la şedinţa de Guvern, că l-a informat pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în legătură cu situaţia actuală din România. Astfel, premierul anunţat că i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene o scrisoare în care prezintă ultimele evenimente legate de referendum, precum şi faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu sunt respectate de membrii PDL, anume tocmai de către cei care reclamau încălcarea legii, iar acum boicotează referendumul.

„Deciziile Curţii nu sunt respectate tocmai de către cei care strigau că e lovitură de stat”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Premierul anunţase marţi că va trimite Comisiei Europene, grupurilor din Parlamentul European şi prim-miniştrilor europeni scrisori în care va arăta că au fost înşelaţi şi escrocaţi de către Băsescu şi PDL atunci când au insistat pentru respectarea deciziei CCR de prezenţă la referendum.

„Vreau să îmi exprim amărăciunea asupra faptului că Traian Băsescu şi PDL i-au înşelat şi i-au escrocat pe partenerii noştri internaţionali, începând cu Comisia Europeană, atunci când au cerut să se respecte deciziile Curţii Constituţionale, pentru că aşa e bine pentru România. Eu am ţinut cont de aceste observaţii, Comisia Europeană, partenerii noştri europeni au pus nişte probleme de principiu, să respectăm deciziile Curţii Constituţionale, dar nu s-au aşteptat că tocmai cei care strigă vor fi primii care vor încălca aceste decizii, motiv pentru care astăzi voi trimite o scrisoare atât preşedintelui Comisiei Europene, preşedintelui Parlamentului European, cât şi primilor-miniştri şi preşedinţilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, inclusiv grupului Partidului Popular European. Sunt absolut convins că Partidul Popular European şi partenerii europeni vor constata că au fost traşi pe sfoară de Băsescu şi de PDL (…) Îmi voi cere scuze în numele României pentru faptul că preşedintele suspendat şi câţiva reprezentanţi ai PDL practic s-au folosit şi i-au înşelat pe partenerii noştri europeni pentru un scop care acum este evident. Genul ăsta de escrocherie caracterizează foarte clar modul în care Traian Băsescu şi PDL au câştigat până acum”, a spus Ponta marţi.

Premierul consideră că preşedintele suspendat Traian Băsescu şi PDL acţionează neconstituţional şi infracţional, deoarece legea prevede că împiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: