ASOCIATIA PRO-DEMOCRATIA:DE CE TREBUIE VERIFICATE ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2009!

5 aug.

Solicitarea Curţii Constituţionale de actualizare a listelor electorale după referendumul din 29 iulie a redeschis discuţia despre acuzaţiile de fraudă de la alegerile din 2009. Pe Facebook circulă un manifest prin care se cere anchetarea alegerilor prezindeţiale din 2009 pe motiv că multe voturi au fost ”atrase prin diferite forme ilicite”. DeCe News a consultat doi specialişti care au monitorizat atent situaţia la alegeri şi au reclamat o serie de nereguli. În ciuda reclamaţiilor, în 2009, CCR a dispus doar renumărarea voturilor nule. Atunci s-a constatat că aceste voturi nu influenţează decisiv rezultatul alegerilor şi s-a decis validarea scrutinului.

Dan Nica a fost strategul PSD în campania din 2009. El a explicat pentru DeCe News care au fost anomaliile depistate şi reclamate de PSD. “La acel moment am constata şi am reclamat numărul mare de voturi nule. Multe buletine aveau două ştampile. Am constatat atunci, inclusiv în Capitală, multe secţii unde s-au falsificat procesele verbale. Din secţie procesul verbal a plecat cu Mircea Geoană învingător, iar până la Biroul Electoral scorul era tocmai invers. O altă anomalie a fost la CNP-uri. Am găsit CNP-uri de persoane care aveau 120 de ani sau de oameni care nici măcar nu se născuseră”, a explicat Dan Nica.

În 2009 PSD a depus contestaţie sesizănd toate aceaste nereguli, dar singura măsură a fost renumărarea voturilor nule. “Verificarea proceselor verbale nu s-a făcut de nicio autoritate nici Parchetul, nici vreo altă instituţie abilitată”.

Cristian Pârvulescu, preşedintele Pro Democraţia, susţine că în 2009 s-au constatat o serie de anomalii statistice. “În peste 200 de secţii de pe teritoriul României s-au depistat anomalii statististice. În condiţiile în care diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost de doar 2%, au existat secţii unde diferenţa era de 15%. În secţiile din imediata proximitate s-a păstrat procentul normal de 2%, doar în anumite secţii s-a depistat acest decalaj. Evident anomaliile statistice au fost mari la secţiile din diaspora”.

Pârvulescu susţine că au fost întâlnite situaţii în care, pe listele supliemtnare figura peste 2000 de persoane. ” În gara din Alba Iulia au votat peste 2000 de persoane, asta în condiţiile în care pe acolo trec maxim 1000 de călători zilnic. Este greu de crezut că toţi s-au dat jos din tren ca să voteze”.

Asociaţia Pro Democraţia a analizat în detaliu situaţia la alegerile din 2009.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: