PREMIERUL ROMANIEI,VICTOR PONTA A AFIRMAT MARTI CA MINI -RECESAMANTUL NU MAI POATE FI PUS IN APLICARE DATORITA BOICOTULUI CARE CONTINUA!

7 aug.

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi, că mini-recensământul nu poate fi pus în aplicare din cauza faptului că „boicotul se continuă” şi le-a solicitat miniştrilor de resort să verifice listele permanente de la referendum pentru a elimina din ele persoanele decedate sau care nu mai au cetăţenia română.

„E foarte clar că ideea iniţială a unui mini-recensământ nu poate funcţiona pentru că înţeleg că boicotul se continuă şi în acest caz şi atunci am avea tot rezultate false, din moment ce li se trânteşte uşa în nas oamenilor. Vă rog doar să verificaţi cât mai rapid posibil prin mijloacele administrative pe care le aveţi dacă pe listele electorale permanente la data de 29 iulie 2012 s-au aflat persoane decedate, persoane care nu mai au cetăţenia română sau diverse alte cazuri prevăzute de lege. Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să-l scoateţi pe domnul general Pacepa de pe listă şi pe doamna Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media”, a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

El a arătat că judecătorii Curţii Constituţionale nu au solicitat Guvernului listele electorale permanente, deoarece acestea se află la Biroul Electoral Central, ci au cerut „listele electorale permanente actualizate conform dispoziţiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000”.

Premierul Victor Ponta a transmis ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, şi ministrului delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, să procedeze în conformitate cu ceea ce a cerut Curtea Constituţională şi să comunice în permanenţă pentru a evita „dezinformările” şi „afirmaţiile stupide” din spaţiul public.
„Nu cred că este o ticăloşie mai mare decât să spui că Guvernul vrea să ia dreptul de vot al cetăţenilor români care sunt în străinătate. Nu vrea acest guvern şi nici nu poate, dacă ar vrea. Dreptul de vot e prevăzut în Constituţie şi toţi cetăţenii români, în ţară, în străinătate, oriunde s-ar afla, îşi păstrează acest drept, şi-l exercită şi, evident, votul lor contează şi este important în luarea tuturor deciziilor, fie că e vorba de alegeri prezidenţiale, de referendum, de orice altceva. Nu lăsaţi această prostie sau această ticăloşie să rămână în spaţiul public fără răspuns”, le-a cerut premierul celor doi miniştri.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: