PRESEDINTELE IN EXERCITIU AL ROMANIEI CRIN ANTONESCU:PREROGATIVELE LEGATE DE FMI SUNT DE COMPETENTA GUVERNULUI SI PARLAMENTULUI!

7 aug.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, prilej cu care a punctat faptul că prerogativele legate de angajamentele cu FMI şi politica economică sunt în exclusivitate ale Guvernului şi Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Antonescu a transmis delegaţiei internaţionale mesajul că actuala criză politică din România nu va avea o influenţă negativă asupra implementării programului de asistenţă financiară internaţională multilaterală, ceea ce constituie o premisă pentru ca acesta să se încheie „cu succes” în primăvara anului 2013.
„Preşedintele interimar al României a garantat reprezentanţilor FMI, BM şi CE faptul că ‘această criză politică nu afectează stabilitatea şi susţinerea Guvernului de către Parlamentul României’, adăugând că ‘Executivul se bucură de un suport politic deplin pentru toate programele angajate’. Crin Antonescu a menţionat, pe de altă parte, faptul că ‘prerogativele legate de angajamentele cu FMI şi politica economică sunt în exclusivitate ale Guvernului şi Parlamentului'”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii misiunii comune a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au apreciat că un element esenţial pentru România în prezent este stabilitatea.
„În cadrul discuţiilor, preşedintele interimar a fost informat cu privire la ariile în care s-au înregistrat progrese, precum şi la cele în care trebuie accelerate eforturile pentru obţinerea de progrese. În acest context s-au făcut referiri în principal la: situaţia bugetară, întreprinderi de stat, energie, sănătate, fonduri europene, piaţa muncii şi sectorul bancar”, mai informează Administraţia Prezidenţială.

4 răspunsuri to “PRESEDINTELE IN EXERCITIU AL ROMANIEI CRIN ANTONESCU:PREROGATIVELE LEGATE DE FMI SUNT DE COMPETENTA GUVERNULUI SI PARLAMENTULUI!”

  1. octavpelin 8 august 2012 la 9:36 am #

    multumesc pentru ping…

    Apreciază

  2. octavpelin 29 august 2012 la 8:58 am #

    🙂

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lătrături ocoşe (070812) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 august 2012

    […] ZOL, Turdeanu’, Ulise, Filumenie, Zamphotograph, Turda, Magina, Florina, AEFC, Colectionara, … octavpelin, g1b2i3, daurel, edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, […]

    Apreciază

  2. Lătrături ocoşe (270812) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 28 august 2012

    […] Colectionara, … tu1074, g1b2i3, Cris-Mary, Agatha, abbilbal, Anca, arthurelu, Sara, roxtao, octavpelin, daurel, edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.