MINISTRUL ADMINISTRATIEI RADU STROE A DECLARAT VINERI CA ERATA CCR ESTE UN FALS!

10 aug.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat, vineri, că erata Curţii Constituţionale, trimisă Guvernului în 6 august, este un fals, precizând că, prin aceasta, „cetăţeanul Băsescu Traian” a reuşit aruncarea în derizoriu a CC.

„Cel puţin ultima aventură, pe care eu personal o pun în cârca cetăţeanului Băsescu Traian, a reuşit aruncarea în derizoriu a Curţii Constituţionale prin cel de-al doilea document, acea erată care reprezintă un fals în cadrul instituţiei Curţii Constituţionale”, a spus Radu Stroe, referindu-se la adresa trimisă la Guvern de către Curtea Constituţională în data de 6 august.

Radu Stroe a precizat că MAI nu va lua în considerare acest al doilea document al Curţii Constituţionale, deoarece nu îl consideră o decizie a Plenului CC, ci „o frază, o adăugire, o erată”.

Întrebat dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor a sesizat instituţiilor abilitate faptul că acest document este un fals, Stroe a răspuns: „Nu ştiu dacă s-a sesizat sau nu, dar e clar că trebuie să existe o autosesizare în această materie, petnru că nu este posibil să modifici conţinutul, nu forma, conţinutul unei decizii a Curţii Constituţionale printr-o frază care nu este luată în Plenul CC”.

Pe 6 august a fost emisă „o erată” trimisă către Monitorul Oficial prin care se adăuga un paragraf la conţinutul hotărârii plenului CCR din 3 august. Paragraful introdus contrazice ceea a decis iniţial întregul plen: „În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul”, se arată în paragraful adăugat.

Paragraful spune că listele permanente sunt cele folosite la alegerile prezidenţiale, adică cele care cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot, ceea ce înseamnă că cetăţenii români plecaţi în străinătate nu mai pot fi scoşi de pe liste. Cu o seară înainte, Traian Băsescu indicase la TV acelaşi lucru.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: