CIRCULA PE NET.APELUL MISCARII NATIONALE DE REZISTENTA, CATRE BISERICA ORTODOXA ROMANA!

14 aug.

Nr. 08 din 12.08.2012

Apel către
BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

P.F. Daniel – PATRIARHUL Bisericii Ortodoxe Române
Preafericirea Voastră,

Suntem o organizaţie civică din România, legal constituită şi care are drept scop principal : ”Continuarea prin mijloace legale, adaptate situaţiei actuale, a luptei eroice a înaintaşilor noştri pentru Independenţă, Libertate şi Prosperitate, pentru păstrarea Identităţii Neamului, pentru ca în această Ţară să nu mai fie posibilă instaurarea dictaturii sau a oricărei forme de totalitarism”.
Încă de la înfiinţare ne străduim să respectăm cu sfinţenie şi să îndeplinim acest scop. De aceea adresăm cu încredere acest Apel Preafericirii Voastre, acum, când Naţiunea Română trece din nou printr-o grea încercare. De la confiscarea Revoluţiei din Decembrie 1989, când ne-au fost spulberate idealurile şi Speranţa, nu ne-am mai confruntat cu o asemenea agresiune asupra poporului român, exercitată atât din interior cât şi din afara graniţelor Ţării.
Parlamentul a dat curs numeroaselor solicitări primite din toată Ţara şi a suspendat un Preşedinte ce încălcase în repetate rânduri Constituţia. C.C.R a considerat acţiunea ca fiind constituţională şi în bună parte întemeiată. Ca urmare, s-a decis organizarea unui Referendum la care să fie mobilizaţi cât mai mulţi cetăţeni cu drept de vot, care să se pronunţe dacă preşedintele suspendat să fie demis sau să rămână în funcţie. Numai că, la presiunile politice venite din interior (de la preşedintele suspendat şi partidul care-l susţine) şi exterior (de la persoane din conducerea C.E şi P.E interesate să-l menţină în funcţie) a stabilit un cvorum ce nu este prevăzut de Constituţie şi care-i contrazicea propriile decizii, emise pentru Referendumul asemănător din anul 2007. În condiţiile când votul nu este obligatoriu.
Mai mult, acest cvorum se stabilea în raport cu un număr de cetăţeni având
drept de vot, mult mai mare decât în realitate, ceea ce confirma intenţiile de avantajare a preşedintelui suspendat. Intenţii care s-au conturat mai bine atunci când acelaşi preşedinte şi-a dezvăluit tactica de a manipula, cerând populaţiei să nu participe la Referendum şi considerând apoi, total nejustificat, că absenţii de la vot sunt susţinătorii săi. În realitate, din cei aprox. 8 milioane şi jumătate de participanţi la vot în condiţii climatice deosebit de grele, susţinătorii săi nu reprezintă decât 11%, aproape 88% fiind pentru demiterea celui care a condus în mod discreţionar Statul român şi instituţiile acestuia. L-au sancţionat şi pentru că a lovit grav partea cea mai defavorizată a populaţiei, sărăcind Ţara şi îndatorând-o, afectându-i grav sănătatea, cultura, educaţia, compromiţându-i astfel prezentul şi mai ales viitorul.
Ceea ce a urmat amânării deciziei de recunoaştere a unui Referendum valid este de natură să ne îngrijoreze pe toţi. Asistăm la spectacolul penibil al unui preşedinte suspendat care, în postura actuală de simplu cetăţean dovedeşte că a controlat şi mai controlează încă instituţii principale ale unui stat aşa-zis de drept, în speranţa că se va salva pe el şi pe toţi cei care i-au făcut şi continuă să-i facă jocul. Sunt conştienţi de soarta ce-i aşteaptă atunci când vor trebui să dea socoteală pentru tot răul făcut Naţiunii Române.
Dar consecinţele negative vor fi şi de altă natură :
• Cetăţenii care şi-au exprimat prin vot dorinţa unei schimbări,văzând
că votul lor este ignorat, vor refuza să mai devină victimele unei astfel de umilinţe tocmai la alegerile parlamentare, unde am putea produce o masivă schimbare a clasei politice actuale.
• Sfidânduli-se voinţa exprimată la Referendum şi petrecându-se o
eventuală revenire la Cotroceni a preşedintelui suspendat, nedorit de marea majoritate a cetăţenilor, se poate ajunge la o situaţie gravă, în care lucrurile pot scăpa de sub control. Paharul nemulţumirilor, al suferinţelor şi umilinţelor se va umple pentru mulţi români. Şi pentru aceasta vom fi responsabili toţi cei care realizăm acest pericol şi nu facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-l preveni.
• Preşedintele jucător, odată revenit în funcţie va deveni un preşedinte
răzbunător, ce nu va ezita să-şi pună în aplicare ameninţările proferate continuu. Dar pentru că suntem avizaţi, prin tot ce ni se întâmplă, despre cât rău este capabil să facă, se va confrunta cu o Mişcare Naţională aşa cum au avut comuniştii când şi-au propus să distrugă Elita unei naţiuni şi să o îngenuncheze. Nu vrem să asistăm neputincioşi la distrugerea unui Neam prin atacuri diavoleşti asupra Tradiţiei şi Credinţei sale Creştine.
Este cunoscut şi recunoscut faptul că înfruntând prigoana comunistă pentru a apăra credinţa şi pe drept credincioşi, mulţi dintre preoţii şi ierarhii Bisericii Ortodoxe au suportat grele suferinţe şi umilinţe, sacrificându-şi chiar viaţa pentru crezul lor şi pentru Ţară. Ei sunt pentru generaţiile de astăzi Eroi Martiri, Sfinţi mărturisitori. Fie ca sacrificiul lor să nu fi fost în zadar ! Astăzi, exemplul lor ne însufleţeşte. Suntem mai mulţi, mai puternici şi cu ajutorul lui Dumnezeu vom învinge răul !

Preafericirea Voastră,
Faţă de cele arătate mai sus Vă adresăm rugămintea creştinească de
a folosi întreaga autoritate şi influenţă a Bisericii Ortodoxe pe care o păstoriţi pentru a veni în ajutorul Poporului Român. De la cine mai pot aştepta Românii alinarea suferinţelor şi sprijinul moral, duhovnicesc de care au atâta nevoie în vremurile de cumpănă cu care se confruntă acum ? Desigur că nu de la instituţiile Statului, aservite de un regim discreţionar şi cu atât mai puţin de la clasa politică ce urmăreşte doar înnavuţirea pe orice căi şi nu binele general. Ultima speranţă a acestui Popor umilit şi sărăcit a rămas Sfânta Biserică Sobornicească şi Apostolească, întemeiată de Iisus Hristos întru Mântuirea Neamurilor. Instituţia în care Românii au cea mai mare încredere şi care ştiu că nu-i va părăsi.
În acest sens ne permitem să Vă propunem două acţiuni creştineşti ce pot contribui la detensionarea actualei situaţii :
– în Sfânta zi a Praznicului Adormirii Maicii Domnului şi în duminicile următoare, preoţii şi ierarhii B.O.R., împreună cu credincioşii pe care-i păstoresc să-şi unească glasurile înălţînd rugăciuni către Tatăl Ceresc, pentru îndepărtarea răului ce vrea să ne stăpânească, pentru ca pacea şi buna înţelegere să se aştearnă din nou pe acest tărâm binecuvântat ;
– solicitaţi instituţiilor implicate în actuala criză politică să ţină seama de voinţa marii majorităţi a cetăţenilor care au participat la Referendum.
În nici o ţară de pe acest Pământ, care este sau se pretinde a fi democratică, nu au câştig de cauză cei care refuză să-şi exercite dreptul la vot, supunându-se unor îndemnuri şi ordine iresponsabile, antidemocratice ; instituţia care ar putea sancţiona un astfel de comportament şi se preface a nu-l observa, devine complice la săvârşirea unui act condamnabil nu doar moral.
Prin această luare de atitudine pe care o solicităm, ca şi altele pe care le veţi socoti a fi utile, Biserica Ortodoxă nu se va implica în acţiunile vreuneia din formaţiunile politice aflate în dispută ci îşi va îndeplini misiunea sa creştinească, duhovnicească.

BUNUL DUMNEZEU SĂ APERE ŞI SĂ OCROTEASCĂ ROMÂNIA !!!

Acest Apel va fi adresat şi Bisericilor Catolice din România. El este susţinut şi de alte organizaţii civice şi ne exprimăm convingerea că mulţi cetăţeni ai României gândesc la fel şi se vor alătura acestei acţiuni.
Vă adresăm rugămintea de a confirma primirea acestui Apel, ca şi poziţia B.O.R faţă de propunerile noastre.

Date de contact : tel. 0745-509757 ; E-mail : mnr_2000_bv@yahoo.com

În numele Conducerii Mişcării Naţionale de Rezistenţă,
Preşedinte executiv – Lt.Col.(rez) Viorel-Vasile Tocan
Ofiţer CADA 1990

Braşov, la 12 august 2012

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.