PROCURORII LUI BASESCU CARE SE HODIHNESTE CU A SA CONSOARTA IN SECUIME CONTINUA HARTUIREA SATENILOR CARE AU VOTAT LA REFERENDUM DEMITEREA SA!

17 aug.

Procurorii lui Kovesi și Morar au luat-o din nou din poartă, prin satele românești, ca să-i întrebe pe țărani dacă au votat la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Mai mulți procurori au descins vineri în satul Peşteana, comuna Bălteni din județul Gorj, interogând sătenii.

 

 

 

„Au fost la ei la poartă, iar oamenii au răspuns dacă au fost sau nu la vot. Un om din comună mi-a spus chiar că se simte intimidat de DNA. (…) Procurorii au şi scris declaraţii în numele oamenilor, erau şi localnici bătrâni, în vârstă de 80 de ani”, a declarat, vineri, primarul din Bălteni, Gheorghe Păsărin, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

 

 

Ajunşi la casa unui sătean, acesta nu i-a mai lăsat să plece proptindu-se în faţa maşinii. Omul era nemulţumit de faptul că au ajuns procurorii la el acasă să-l întrebe dacă a votat. „Ne obligă să dăm declaraţii cum am votat”, a spus localnicul, potrivit rtv.net. „Dă-te jos, până acum aţi fost cu gura mare!”, le-a spus procurorilor un alt sătean, conform sursei citate.

Procurorii au reuşit să plece de la casa cetățeanului revoltat şi au părăsit repede comuna.

Și într-un alt sat din comună a mers o echipă de procurori DNA,  ca să interogheze oamenii

Localnicii sunt speriaţi, crezând că participarea la vot a devenit ilegală. Unii dintre oamenii interogați au semnat declarațiile, iar procurorii le-au comparat semnătura cu cea de la referendum!

Procurorii nu au zăbovit mult în această comună gorjeană, plecând la vederea camerelor de luat vederi. „Veniră pentru Băsescu ăștia!” le-a spus o localnică ziariștilor prezenți la fața locului.

Procurorii au intrat în ultimele zile în casele a zeci de săteni, punându-i să jure pe Biblie că au votat la referendum, lucru care a stârnit furia și nemulțumirea. În unele cazuri, oamenii au fost întrebați și cum au votat, potrivit spuselor lor.

Kovesi nu a explicat până acum de ce sunt hărțuiți românii care au votat.

Parchetul s-a mulțumit să dea un comunicat prin care a anunțat că s-au înregistrat peste 500 de dosare penale privind desfăşurarea referendumului, aceste urmând să fie înregistrate pe rolul DNA. „Prin cercetările derulate în aceste dosare penale nu se verifică modul în care au votat cetățenii și nu sunt cercetate persoanele care au votat (doar hărțuite – nr.), ci sunt investigate posibile fraude electorale”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

UPDATE Procurorii DNA au reluat, vineri, „audierile” și în comuna vrânceana Suraia, după ce miercuri au chestionat mai mulţi localnicii cu privire la desfăşurarea referendumului.

Primarul din Suraia, Vasile Grosu, a declarat că el nu a fost informat oficial despre reînceperea anchetelor, fiind însă sunat de oameni, care s-au plâns de procurori.

„Am fost sunat de oameni care mi-au spus că au venit iar procurori de la DNA Galaţi, însoţiţi de poliţişti, şi au reînceput anchetele la Suraia. În calitatea mea de primar al comunei nu am fost anunţat de acest lucru şi nici şeful de post nu ştie nimic. Consider că au reluat acţiunile abuzive asupra cetăţenilor care au participat la vot”, a afirmat primarul Vasile Grosu, citat de rtv.net.

Acesta a mai spus că din cele peste 5.200 de persoane cu drept de vot din Suraia, 3.200 au participat la referendum, iar dintre acestea aproximativ 200 au votat pe liste suplimentare.

„Dacă ţinem cont de aceste date rezultă că nu se poate vorbi de fraudare. Mai trebuie ştiut că la toate scrutinurile electorale participă la vot 60 la sută din populaţie, iar la referendum nu a fost excepţie. Nu văd de unde apar aceste suspiciuni. Consider că se fac presiuni pentru a se inventa fraude la Suraia”, a afirmat primarul Vasile Grosu.

Primarul a mai spus că acţiunea procurorilor DNA în reprezintă „un abuz clar îndreptat împotriva cetăţenilor” care sunt forţaţi „să jure pe Biblie în stradă”.

„Se încalcă legea. Oamenii sunt anchetaţi fără să fie citaţi, fără să fie respectate procedurile legale. Consider că este un abuz deoarece cetăţenii vizaţi nici măcar nu ştiu în ce calitate sunt audiaţi; de martor, de învinuiţi sau de inculpaţi. Oamenii sunt întrebaţi dacă au fost la vot, cum au votat şi cu cine au votat. Nu cred că e treaba procurorilor DNA cum au votat oamenii şi nici de s-au dus la vot”, a mai spus primarul Vasile Grosu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: