PRESEDINTELE IN EXERCITIU AL ROMANIEI,CRIN ANTONESCU:TRAIAN BASESCU NU VA MAI REVENI LA COTROCENI!

18 aug.

Preşedintele interimar crede că CCR va valida referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din funcţie.

„Domnul Traian Băsescu nu se simte bine şi nu va reveni la Cotroceni. Cred că şansele lui Traian Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime. (…) Eu cred intr-un verdict corect, după dezbateri, după presiuni pe care nu le facem noi, cred intr-un verdict corect al CCR ce va da intâietate legii. Cred intr-un verdict de validare a referendumului şi de demitere a lui Traian Băsescu. Dacă un verdict cu 6 la 3, referendumul nu a fost valid, nu e corect, nu ne convine, dar respectăm asta”, a declarat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Întrebat de cine s-ar teme mai mult într-o confruntare prezidenţială – Mihai Răzvan Ungureanu sau Sorin Oprescu – preşedintele interimar Crin Antonescu a avut un răspuns surpriză.

„De Departamentul de Stat al SUA”, a spus Antonescu, mai mult în glumă. Anterior, preşedintele interimar a făcut câteva remarce la adresa trimisului lui Hillary Clinton în România, Philip Gordon, dar şi la adresa ambasadorului SUA, Mark Gitenstein.

Preşedintele interimar a spus că adjunctul secretarului de stat american, Philip Gordon, nu a invocat tema fraudării referendumului în discuţiile de la Cotroceni, însă imediat după aceea a ieşit cu declaraţii în acest sens. „Eu am văzut cu ochi foarte buni vizita dlui Gordon. Era normală, este expresia interesului statului american pentru un stat partener. Dl Gordon a spus că e necesar ca deznodământul crizei să fie unul a cărui legitimitate să nu fie pusă la indoială. Am discutat despre votul care s-a dat. Dl Gordon, nicio secundă nu a pus problema ipotezei unor fraude masive. Nu ne-a intrebat, şi dat fiind că, înainte de întâlnire nu existase în spaţiul public această discuţie, aici am protestat. Dl Gordon, care nu a discutat acest subiect cu noi absolut deloc, declaraţia sa finală cuprinde pasajul care contine acuzatii credibile de fraude masive, în momentul ăla am spus : nu mai sunt de acord, nu mai e corect, nu am discutat despre asta şi nu s-a intamplat aşa ceva”, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă îl mai consideră „încă” un prieten pe Victor Ponta, după afirmaţiile premierului privind coabitarea cu Traian Băsescu în cazul revenirii acestuia la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu a replicat, imediat: „Cum încă? Din ce în ce mai mult!”. „Mă bucur foarte mult pentru Victor Ponta”, a spus Antonescu despre declaraţiile lui Ponta.

El a arătat că premierul a fost pus, în interviul pentru „The Guardian”, în faţa unei ipoteze, nefiind vorba despre un compromis din partea acestuia, aşa cum s-a comentat. Antonescu a menţionat că nu i se pare corect să i se facă un proces de intenţie premierului pentru aceste declaraţii, pentru că nu este cazul.

Despre o posibilă coabitare între PNL şi preşedintele Traian Băsescu, Antonescu a spus că „nu se pune această problemă”. „Partidul, ca partid, nu are niciun motiv să coabiteze şi nici nu va mai coabita niciodată cu Traian Băsescu, chiar în această ipoteză puţin probabilă (în care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, n.r.). Instituţia prim-ministrului este normal să spună acest lucru (că va coabita, n.r.), nu e nicio trădare la mijloc, ca să simplific”.

Premierul Victor Ponta spune că ceea ce l-a deranjat la Traian Băsescu a fost faptul că i-a băgat cuţitul pe la spate, şi nu că l-a „apostrofat” în public, adăugând că cei 7,5 milioane de oameni care au votat împotriva lui Băsescu şi pe care „îi mai şi anchetează” îl vor urî la fel ca pe Ceauşescu.

„Ce m-a supărat pe mine la domnul Traian Băsescu nu a fost faptul că m-a apostrofat în public, ci faptul că mi-a băgat cuţitul pe la spate, ceea ce e o diferenţă fundamentală, între a spune public ceva unui om şi a-i băga cuţitul pe la spate, e o mare diferenţă. Eu unul o simt cel mai bine, să ştiţi”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta.

Primul-ministru a făcut un apel către preşedintele suspendat Traian Băsescu să ţină cont de milioanele de oameni care au votat împotriva lui. În aceeaşi conferinţă de presă, premierul Victor Ponta a spus că se înţelege excepţional de bine cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, coabitând excelent cu acesta.

„O spun acum pentru că vreau s-o lămuresc de tot. Mă înţeleg excepţional de bine cu preşedintele interimar. Eu coabitez excelent cu domnul Crin Antonescu, nu avem niciun fel de neînţelegere”, a conchis Victor Ponta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: