PRESEDINTELE DE ONOARE AL PSD ,ION ILIESCU SUSTINTE PROPUNEREA SENATORULUI LIBERAL IOAN GHISE!

27 aug.

Fostul preşedinte, Ion Iliescu, susţine că Parlamentul ar trebui să facă mai mul decât să înregistreze pur şi simplu decizia CCR. El consideră că Parlamentul reprezintă vocea directă a poporului şi ar trebui “să corecteze” decizia luată de şase oameni la CCR. Iliescu se raliază astfel cu poziţia lui Ioan Ghişe, care a cerut demiterea lui Băsescu în Plen.

Iliescu susţine propunerea lui Ghişe. Vezi ce decizie solicită Parlamentului“Eu cred că trebuie să aibă o poziţie activă, nu pasivă, doar să înregistreze decizia CC. Curtea Constituţională este un colectiv de lucru de nouă oameni, Parlamentul este format din reprezentanţii cetăţenilor. (…) Curtea Constituţională a apelat la un artificiu nefiresc. Raportarea la rezervorul de voturi trebuie făcută la cetăţenii trăitori pe teritoriul ţării, la cei 19 milioane de români, din care cu drept de vot sunt doar vreo 15 milioane. Nu în mod artificial adăugată o cifră total aleatorie cu românii de peste hotare, care oricum nu sunt interesaţi de asemenea chestiuni. Au votat vreo 70.000. Rezervorul la care trebuie să te referi este cel al cetăţenilor trăitori pe teritoriul ţării. Aceştia sunt 19 milioane cu toţii, din care aproape patru milioane o reprezintă populaţia minoră. Ei, astfel se schimbă datele problemei”, a susţinut Iliescu, într-un interviu acordat pentru Gândul.

El a fost întrebat dacă Parlamentul este cel care ar trebui “să corecteze” decizia Curţii Constituţionale. “Sigur că da. Absolut, bineînţeles. Cred că Parlamentul poate lua o hotărâre, este instanţa celor aleşi de cetăţeni. Cred că Parlamentul este abilitat prin Constituţie, este instanţa supremă, el poate lua decizia finală”, a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: