WIKILEAKS IL DEMASCA PE BASESCU SI GITENSCHWEIN:CUM POPVESTEA BASESCU AMBASADEI USA „RELATIILE SPECIALE”CU „JUDECATORII”CCR!

27 aug.

O cablogramă Wikileaks apărută în anul 2011 – şi uitată între timp de public – atestă relaţiile “speciale” dintre Băsescu şi CCR, precum şi eforturile preşedintelui de a intra în graţiile Americii. Astfel, conform raportului diplomatic al SUA, la 11 iulie 2005, preşedintele Traian Băsescu i-a spus noului însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Mark Taplin, că “în această dimineaţă (n.r. – 11 iulie 2005) el a avut un dialog la Curtea Constituţională pentru a determina dacă aceasta ar putea să-şi revizuiască decizia (asupra pachetului de reforme judiciare) care a dus la demisia Guvernului. El a spus că a fost obligat să încerce să găsească o soluţie indiferent dacă Uniunea Europeană s-a împăcat cu ideea de alegeri anticipate. El a adăugat că, dacă ar primi un acord acceptabil de la Curtea Constiţională, ar putea încuraja Cabinetul să rămână pe poziţii. Băsescu a catalogat speculaţiile unor jurnalişti că el ar fi în spatele demisiei Guvernului ca fiind complet false”.

Tot la aceeaşi întâlnire, Băsescu a spus că un obiectiv principal al mandatului său este să întărească relaţiile României cu Statele Unite. “România nu va accepta niciodată să trebuiască să aleagă între SUA şi Europa”, a mai spus Băsescu, adăugând că el se străduieşte să convingă alte state membre UE că o legătură puternică transatlantică nu este incompatibilă cu statutul de membru al Uniunii Europene. “Europa nu poate să-şi asigure propria securitate” şi “o uniune europeană unită nu poate face faţă competiţiei cu China şi India”, a mai spus Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: