MIHAI A LU’NEAMTU „POPA CU USTUROIUL SE LAUDA CA UN SCELERAT CA A COCHETAT CU MISCAREA LEGIONARA,DAR A FOST TARANIST!

31 aug.

Mihai Neamţu, liderul Noii Republici şi apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, a cochetat în anii adolescenţei cu mişcarea neolegionară, scrie Antena 3.

Conform site-ului Napoca News, la vârsta de 17 ani, Neamţu publica un articol în care critica politicienii, colegii de ideologie, serviciile secrete şi întreg poporul român.

Articolul, apărut în revista “Puncte Cardinale” sub titlul “Apelul unui licean către ”, face trimitere la pasaje din Biblie, cuprinde înfierări la adresa lui Ion Iliescu şi lansează săgeţi către securisticul SRI.

Nici tovarăşii din Mişcare nu au scăpat de criticile tânărului Neamţu, pentru naţionalismul prost înţeles şi pizma pe care şi-o nutreau reciproc. Printre critici, era loc însă şi de sugestii.

“Mîntuitorul nostru Iisus Hristos ne-a spus: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvîntaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc” (Matei 5, 44)

Adolescentul avea reţeta clară pentru a câştiga lupta politică: modelul legionarilor din perioada interbelică. Aceştia au fost singurii spre care şi-a îndreptat admiraţia fără margini în articol. În rest, după părerea lui, societatea era captivă într-o teorie a conspiraţiei.

“S.R.I.-ul este clar „cu ochii pe noi”. Bănuim că Procuratura, Cotroceniul, Executivul şi Dealul Mitropoliei sînt într-un consens deplin referitor la această problemă (doar este pusă în joc „securitatea” Patriei)”.

Ultimul pe lista criticilor lui Neamţu, poporul român este nedemn pentru lentoarea cu care acceptă schimbările spre civilizaţie dar mai ales din cauza preferinţelor electorale din anii 90.

“Comuniştii sînt draci cu care românii noştri mai sînt dispuşi să se facă fraţi , pentru a trece puntea spre o alimentară cu kilul de mezeluri mai ieftin… „O, ţară tristă, plină de umor!”…”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: