BIROUL PERMANENT AL PSD S-A REUNIT LUNI DUPA REFERENDUMUL DE SUSPENDARE DIN 29 IULIE 2012!

3 sept.

Social-democraţii s-au reunit luni în primul Biroul Permanent după referendumul de suspendare din 29 iulie.

În deschiderea reuniunii, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a remarcat că social-democraţii se reîntâlnesc după o perioadă extrem de agitată din punct de vedere politic şi a atras atenţia că urmează o perioadă care să trebuie să se finalizeze cu o victorie electorală din partea social-democraţilor.

„În acest an am câştigat bătălia din Parlament, am câştigat guvernarea şi, mai important, am câştigat bătălia de la alegerile locale şi am avut un rezultat edificator. În continuare spun că am câştigat referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu, pentru că niciodată Traian Băsescu n-a avut 7,5 milioane de voturi şi aceste voturi le-a avut împotrivă, asta este o realitate peste care nimeni nu o poate schimba. Sigur, decizia CCR este o altă discuţie”, a spus preşedintele PSD.

Liderul USL a enumerat o serie de obiective fundamentale pentru perioada următoare şi a adăugat că, până în prezent, Guvernul s-a ţinut de cuvânt în privinţa pensiilor, salariilor şi mai ales în „oprirea jafului făcut de PDL”.

Premierul a arătat că Guvernul este preocupat de menţinerea stabilităţii economice, dar şi pentru asigurarea unui drum foarte clar pentru ţara noastră în perioada 2012 – 2016.

Liderul PSD a subliniat că activitatea Guvernului este importantă, dar activitatea politică a PSD în cadrul USL „trebuie să fie una primordială”.

„De astăzi începe sesiunea parlamentară şi ceea ce noi trebuie să stabilim este modul în care USL îşi va desemna candidaţii. Obiectivul nostru este clar – de a avea o majoritate politică absolută pentru USL”, a continuat Ponta.

Pe de altă parte, liderul PSD şi-a exprimat regretul faţă de faptul că PDL a blocat o iniţiativă susţinută de ei mult timp, conform căreia câştigătorul colegiului la alegerile parlamentare să meargă în Parlament. „Le-a fost frică de vot? (…) Important este că au loc alegeri şi s-ar putea ca cel de pe primul loc să stea acasă şi PDL să aibă mai puţin de câştigat şi, în schimb, să câştige un partid populist”, a argumentat premierul.

În încheierea discursului său, preşedintele PSD a apreciat că „s-a terminat cu povestea Traian Băsescu, învingătorul” şi a anunţat totodată că după alegerile parlamentare ar putea lucra cu un Guvern restructurat care să răspundă nevoilor cetăţenilor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: