MINISTRUL DE EXTERNE TITUS CORLATEAN”ADERAREA LA SPATIUL SCHENGEN ESTE UN OBIECTIV LEGITIM PENTRU ROMANIA!”

3 sept.

Corlăţean: Respingem orice argument arbitrariu sau discriminatoriu legat de Schengen.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, luni, că aderarea la Schengen este un obiectiv legitim pentru România, iar MAE va susţine respectarea meritelor deja confirmate şi respingerea oricăror „argumente arbitrarii sau discriminatorii”.

„În ceea ce priveşte obiectivul legitim al aderării la spaţiul Schengen, vom continua dialogul strâns cu partenerii europeni. Susţinem necesară respectarea meritelor deja confirmate şi adoptarea unei decizii politice fireşti, care să respingă ca nefondate orice argumente arbitrarii sau discriminatorii”, a afirmat ministrul Corlăţean, în discursul de la deschiderea Reuniunii anuale a diplomaţiei.

De asemenea, el a subliniat că în privinţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare a fost transmis un mesaj clar, după publicarea de Comisia Europeană a raportului din 18 iulie, privind „determinarea autorităţilor române de a acţiona pentru realizarea obiectivelor MCV”.

„Am transmis angajamentul nostru deplin pentru îndeplinirea acestora şi pentru respectarea tuturor recomandărilor formulate de Comisie în raport. În perioada următoare, vom continua demersurile politice şi diplomatice care să promoveze de o manieră obiectivă, subliniez obiectivă, progresele realizate de România în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei, atât în raport cu Comisia, cât şi cu ansamblul partenerilor noştri europeni”, a spus şeful diplomaţiei.

Pe de altă parte, Corlăţean a menţionat că pentru România este „decisivă” perioada de până la sfârşitul acestui an în privinţa negocierii cadrului financiar multianual 2014-2020 al UE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: