MINISTRUL PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL DAN SOVA,A MENTIONAT CA NU AUZISE IN DOMENIUL JUSTITIEI DE LAURA CODRUTA LASCU(KOVESI) SI DANIEL MORAR!

3 sept.

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, a susţinut luni că nimeni din domeniul justiţiei nu auzise înainte de numirea în funcţiile de procuror şef al României şi procuror şef al DNA de Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar.

„Sunt curios pe cine a întrebat Monica Macovei şi Traian Băsescu atunci când i-au numit pe doamna Kovesi şi pe dl Morar? Pentru că domniile lor când au fost numiţi eu aveam zece ani de avocatură activă şi nu auzise nimeni de ei. Şi sunt curios care a fost procedura aceea transparentă, care au fost criteriile transparente după care au fost aleşi. (…) În funcţii atât de importante ar trebui numite personalităţi din lumea justiţiei, deci nu oameni care devin personalităţi la faţa locului ocupând o funcţie”, a declarat acesta la sediul PSD.

El a susţinut că cei doi nu erau personalităţi din domeniul justiţiei. „Dacă după zece ani de avocatură, şi eram un avocat foarte activ, nu auzisem în viaţa mea de domniile lor, pot să vă spun că nu erau personalităţi Lumea justiţiei este o lume destul de mică şi destul de închisă şi oamenii se cunosc între ei, iar valorile din acest domeniu nu sunt atât de multe încât să fie necunoscute”, a adăugat Şova.

Potrivit lui Şova, judecătorii CCR ar trebui să fie numiţi dintre magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Ar trebui modificată Constituţia. În programul USL pe justiţie avem un capitol care spune că toţi judecătorii Curţii ar trebui numiţi numai dintre magistraţii ÎCCJ. Dacă se va opta pentru această formulă în viitoarea Constituţie, pentru asta va trebui acceptul tuturor partidelor mari. Cu ocazia aceea, PDL va putea vota ca judecătorii să fie numiţi în aceeaşi formulă, trei de preşedintele României, trei de Cameră, trei de Senat, dar numai dintre magistraţii ÎCJJ tocmai pentru a se elimina această discuţie în legătură cu numirile dintre oamenii politici sau apropiaţi ai preşedintelui sau mai ştiu eu cui”, a detaliat liderul social-democrat.

Pe de altă parte, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul a spus că va mai încerca să aibă luni un dialog cu liderii grupurilor parlamentare ale PDL pentru stabilirea datei alegerilor pe 25 noiembrie. „Dar nu cred că voi avea succes”, a arătat acesta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: