EXPERTUL CONTABIL JUDICIAR GHEORGHE BURLACU DESPRE „DOSARUL BANEASA”SI TUNUL IMOBILIAR DAT DE BASESCU&POPOVICIU(GINERELE LUI ION DINCA -TELEAGA)!

5 sept.

Expertul contabil judiciar Gheorghe Burlacu a vorbit, marţi seară, în cadrul ediţiei speciale, realizată de Adrian Ursu, despre controversatul dosar Băneasa. Potrivit lui Burlacu, dosarul Popoviciu-Băneasa „tratează“ cel mai mare tun imobiliar din România pentru că prejudiciul se ridică la peste 1 miliard euro.

„Este cel mai mare tun imobiliar. Prejudiciul trece sigur de 1 miliard!”, a spus fostul şef al serviciului de specialişti din DNA, care a spus că în dosarul Băneasa procurori, specialişti, ofiţeri de poliţie judiciară au lucrat timp de doi ani.

„A fost arestat să zicem vinovatul, ca imediat după aceea să se ajungă la cel responsabil de toată acţiunea. Acel teren din Băneasa, de 220 ha, era domeniu public al statului. Deci, nu putea fi înstrăinat. S-a găsit o soluţie: a fost împroprietărită Universitatea de Agronomie pe data de 6.06.2001, titlul de proprietate fiind datat astfel. A urmat o expunere de motive privind aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) Aeroport Băneasa pentru suprafaţa de 220 ha. Această expunere de motive este semnată de Primarul general al Capitalei (n.r. – Traian Băsescu, la acea vreme). După care s-a trecut la hotărârea Consiliului General al Municipiului privind aprobarea PUZ şi Comisia de Urbanism a aprobat PUZ în data de 28.08.2001, adică în mai puţin de trei luni de zile“, a explicat Burlacu prezentând, totodată, în cadrul emisiunii de la Antena 3 documentele doveditoare.

Burlacu a spus că evaluarea terenului reprezintă finalul „afacerii“, precizând că expertiza, realizată de un terţ, estimează că valoarea terenului este de un pic peste 2 milioane dolari.

„Asta înseamnă mai puţin de 1 dolar pe metru pătrat“, a conchis Burlacu, precizând că evaluarea respectivă a fost făcută de un specialist solicitat de terţ.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: