MANUEL VALLS ,MINISTRUL DE INTERNE AL FRANTEI IL PUNE LA PUNCT PE BASESCU:AUTORITATILE FRANCEZE VOR CONTINUA DESFIINTAREA TABERELOR DE TIGANI!

13 sept.

Autorităţile franceze vor continua să desfiinţeze taberele de romi şi să-i conducă pe cetăţenii de această etnie la frontiera Franţei de o manieră „forţată sau asistată”, a declarat miercuri ministrul francez de Interne, Manuel Valls, după o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

„Bineînţeles, trebuie subliniată şi responsabilitatea pe care o avem în Franţa: eliminarea taberelor ilegale, reconducerea cetăţenilor la frontieră – forţată sau asistată -, dar şi derularea unor programe de integrare în câmpul muncii, asigurarea unei locuinţe sau şcolarizarea copiilor, atunci când acestea sunt posibile”, a spus oficialul francez.

El a pledat pentru identificarea unei soluţii la problema romilor, care deranjează Parisul, şi a subliniat necesitatea de a înlătura „orice demagogie şi stigmatizare şi de a interveni cu soluţii foarte concrete”.

„Dincolo de legăturile deosebite dintre Franţa şi România, primirea şi declaraţiile făcute justifică pe deplin deplasarea pe care am făcut-o la cererea domnului preşedinte”, a afirmat Manuel Valls.

Ministrul de Interne al Republicii Franceze, Manuel Valls, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, efectuează miercuri şi joi o vizită în ţara noastră pentru a discuta cu autorităţile de la Bucureşti pe tema incluziunii sociale a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: