PREMIERUL VICTOR PONTA:GUVERNUL NU VA TINE CONT DE NICIO PARERE DE A LUI BASESCU!

15 sept.

Victor Ponta, a declarat vineri seară că va merge la Bruxelles ”cu obiective foarte clare și obiective care aparţin guvernului”. Referitor la vizita și discuțiile lui Traian Băsescu, cu oficialii europeni, premierul a susținut că președintele ”în continuare nu știe ce atribuții are”

Legat de afirmațiile lui Traian Băsescu conform cărora nu poate exista o Românie democratică în care președintele și premierul să nu coabiteze, premierul a spus ”Cred că-şi face autocritica”. Acesta a continuat declarând ”nu doar că nu a colaborat, ci a sabotat continuu guvernul”

”Este foarte bine că domnul preşedinte a fost la Bruxelles. De altfel, voi merge şi eu luni. Este foarte bine să vorbească, de exemplu, despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru că, într-adevăr, în calitatea sa de mediator între puterile statului, are atribuţii în domeniul justiţiei. Nu are nicio atribuţie şi nu are dreptul la nicio părere, iar guvernul nu va ţine cont de nicio părere a domnului preşedinte Băsescu pe zonele care ţin de guvern, de buget, de relaţii economice, de relaţii fiscal-bugetare şi mai ales, de exemplu, de noul buget 2014-2020″, a spus premierul.

Victor Ponta a explicat și cine aprobă bugetul UE ”Bugetul Uniunii Europene se negociază numai între guvernele Uniunii Europene, lăsând la o parte faptul strict, sigur, personal, că domnul preşedinte Băsescu în 2014, când intră bugetul, îşi termină, nu va mai fi în nicio funcţie, dar vorbesc de atribuţii instituţionale aici. În rest, chestiuni din astea de demagogie de Dâmboviţa, că merge domnia sa să vorbească despre laser, despre ELI. Păi, merge să vorbească pentru că tocmai a aflat că a fost înştiinţat guvernul că s-a aprobat bugetul şi s-a aprobat proiectul. Deci, chestii de-astea de alba-neagra eu cred şi mă aştept ca preşedintele să nu le mai folosească”.

În încheiere Victor Ponta a precizat ca obiectivele și angajamentele sunt clare pentru întâlnirea cu Barroso. Premierul a susținut că ”este primul ministru, este învestit de către Parlament şi el merge să vorbescă de guvern, nu merge să vorbescă de probleme ale preşedintelui. Şi să facă bine domnul preşedinte să vorbească despre atribuţiile sale, nu despre guvern, ca să nu mai avem probleme de coabitare, ca să zică aşa”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: