TRAIAN BASESCU A INVITAT SLUGILE PUPINCURISTE DE LA TELEVIZIUNILE PORTOCALII LA BRUXELLES

15 sept.

Decizia lui Traian Băsescu de a invita moderatori ai televiziunilor de știri la Bruxellles a încins mediul online, pentru că, de regulă, din delegațiile oficiale făceau parte reporteri și cameramani.

Nu este nimic deosebit, a declarat pentru DeCe News Cătălin Striblea realizatorul emisiunii Ultima oră, de la România Tv. ”Deocamdată nu s-au făcut declarații de presă și nici nu am putut pune întrebări oficialilor români, așa că nu știu nimic mai mult. Doar ce se transmite pe agenții”.

Cătălin Striblea ne-a confirmat că din delegație fac parte și reporteri, care au venit de de fiecare dată la astfel de evenimente. ”Au fost invitați Adrian Cioroianu, de la Realitatea, Nelu Barbu, de la B1 tv și eu, un moderator de la România Tv, a adăugat Striblea. Asta ar fi o noutate. Vom vedea ce declarații se vor face la ora 16”.

Din păcate pentru Traian Băsescu, retorica agresivă pe care o folosește la adresa adversarilor politici se răzbună. În iulie, după vizita lui Victor Ponta la Bruxellles, pentru lista de întrebări cu 11 puncte, președintele susținea că sunt obligatorii declarațiile la final. ”Este un semnal înfiorător pentru România că nici preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi nici preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, nu au ieşit într-o conferinţă de presă comună alături de premierul Victor Ponta”, spunea, în 12 iulie la TVR, Traian Băsescu, suspendat la acea vreme. “Dacă mă veţi vedea vreodată că merg la Bruxelles, dacă voi mai avea ocazia ca preşedinte, pentru întâlniri cu preşedintele Consiliului European şi cu preşedintele Comisiei Europene, şi veţi constata că nu a fost apoi o declaraţie comună, va trebui să înţelegeţi că s-a întâmplat ceva rău”, explica Băsescu, în iulie, la postul public de televiziune.

Întâlnirea cu Barroso din 14 septembrie nu a fost urmată de declarații publice.

În urma comentariilor apărute în media din România, pe acest subiect, Comisia Europeană a dat publicității un comunicat în care anunță că nici la întâlnirea cu premierul Victor Ponta de luni nu se va organiza o conferință de presă. Ollivier Bailly, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a confirat acest lucru în briefingul de presă zilnic de la Bruxelles, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor români. Potrivit Mediafax, oficialul european a declarat că premierul și președintele din România sunt tratați în mod egal, acest lucru fiind convenit în discuțiile cu partea română.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: